Kolmikerroksisen uudisrakennuksen osoite Eeronkuja 4 A on Rasekon uusi virallinen osoite.
Uutiset

Uudisrakennus käyttöön: Rasekon kampus valmis

Uuden lukuvuoden startatessa nyt elokuussa löytyvät Rasekon kaikki toiminnot kätevästi muutaman sadan metrin sisällä toisistaan Raision kampusalueelta. Mynämäellä tähän asti sijainneet puuseppäalan, muinaistekniikan ja savirakennuksen opinnot siirtyivät kesän aikana kokonaan Raisioon ja Eeronkuja 4:n tontille rakennettu uudisrakennus 4 A otettiin käyttöön. Uusiin tiloihin sijoittuvat hallinto, opintotoimisto ja opiskeluterveydenhuolto sekä tieto- ja viestintätekniikan ja sähkö- ja automaatioalan opetusta. Kolmikerroksisen rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon esteettömyys ja turvallisuus, luonnonvalon hyväksi käyttäminen sekä tilojen monimuotoiset käyttömahdollisuudet.

Rasekon kampusta on kehitetty järjestelmällisesti nyt muutaman vuoden ajan. Eeronkuja 4:n tontille rakennettiin ensimmäisessä vaiheessa uudisrakennus sähkö- ja automaatioalan ja puhtauspalvelualan opetuksen sekä digitaalisen valmistuksen pajan Fab Lab Rasekon käyttöön. Vaihe 1 otettiin käyttöön toukokuussa 2021 ja sen osoitteeksi tuli Eeronkuja 4 B.

  • Rasekon ammattiopiston vahvuus on nyt se, että opiskelijalla on aidosti mahdollisuus rakentaa itselleen sopiva opintokokonaisuus ja opiskella tutkinnon osia jopa eri aloilta. Tilat sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan ja muodostavat yhden kokonaisuuden, johtava rehtori Maria Taipale iloitsee.
  •  

Kakkosvaiheen suunnittelutyöstä päävastuun kantoi Arkkitehtitoimisto Ark´Aboa Oy viiden muun suunnittelutoimiston tuella. Purkutyöt alkoivat tammikuussa 2023, minkä jälkeen urakka jatkui nopealla ja vahvasti ohjatulla työmaavaiheella. Päävastuulliseksi rakennusurakkaan valittiin Rakennusliike Kemppe Oy, putki- ja ilmanvaihtourakoiden toteuttajaksi Vesi-Lammela Oy, maalämpöurakasta vastaamaan Loimaan HT-Asennus Oy, sähköurakasta Raision Sähkö-Insto ja automaatiotöistä Schneider Electric Finland Oy. Vanhan rakennuksen purkamisesta vastasi Totaalipurku Oy.

Hankkeen kokonaisbudjetti oli 5 M€. Kokonaiskustannuksiksi tuli 4.609.895 €, eli budjetti alittui 390 000 eurolla. Hanke valmistui aikataulussaan: rakennus luovutettiin 30.5.2024. Uudisrakennuksen osoitteeksi tuli Eeronkuja 4 A, mistä tuli myös Rasekon uusi virallinen osoite.

Uusi rakennus on valmiina harmoninen ja tasapainoinen ja istuu hyvin Eeronkujan muuhun rakennuskantaan.

  • Rasekon tapana on ollut rakentaa järkevästi, näin nytkin. Uusi kiinteistö on käytännöllinen ja pröystäilemätön, toimiva ja nykyaikainen rakennus, Taipale toteaa.

Rakennustoimikunnan puheenjohtajana toimi Markku Tähtinen ja siihen kuuluivat yhtymävaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Antti Airikki, yhtymähallituksen varajäsen Hannele Alanen, Rasekon kiinteistöpäällikkö Jussi Lähdemäki sekä johtava rehtori Maria Taipale. Valvojana toimi Rakennuspalvelu Erkki Ojanen.

  • Rasekossa rakennushankkeet viedään maaliin ammattitaidolla ja kokemuksella. Rakennustoimikunnalle ja valvojalle kuuluu tästä iso kiitos, toteaa yhtymähallituksen puheenjohtaja Ari Leinonen. – Rasekon ammattiopisto on monialainen, kaikkiin perusammatteihin kouluttava oppilaitos. Haluamme, että koulutusaloilla on käytössään myös hyvät ja terveet tilat, hän jatkaa.

Työvuosi Rasekon ammattiopistossa starttaa kesäloman jälkeen torstaina 8.8. jolloin ensimmäisen vuoden opiskelijat aloittavat opintonsa. Jatkavat opiskelijat palaavat kouluun oman työjärjestyksensä mukaisesti, suurin osa maanantaina 12.8.