Avant Power 500 batteries team
Uutiset

Avant Powerin akkutehdas kovassa vauhdissa – 500 sähkökuormaajan akkua alle puolessa vuodessa

Kuormaajavalmistaja Avant Tecno Oy:n tytäryhtiö, kuormaajien akkuja kehittävä ja valmistava Avant Power, on ylittänyt tiukat tavoitteensa. Akkuja on valmistettu tuplamäärä alkuperäisiin suunnitelmiin nähden.


YLÖJÄRVI – Kotimaisen akkuvalmistajan Avant Powerin tuotantolinjalta on juuri valmistunut järjestyksessään viidessadas suuritehoinen akku sähkökuormaajaan.

”Akkutuotanto alkoi tämän vuoden helmikuussa, eli olemme tehneet 500 akkua noin viidessä ja puolessa kuukaudessa”, kertoo Avant Powerin operatiivinen johtaja Mikko Piepponen.

Akkutehtaan valmistuskapasiteetti on jopa kasvamaan päin, sillä ensimmäisen tuotantolinjan viereen rakentuu parhaillaan toinen linja.

Avant Tecnon kuormaajatehtaan kyljessä toimivan Avant Powerin toiminta on ollut ennätyksellisen nopeaa aina tytäryhtiön tarinan alusta asti. Akkuvalmistaja on kehittänyt sekä täysin uudenlaisen tuotteen että tuotannon samanaikaisesti vain noin kahdessa vuodessa.

Avant-konsernissa päätettiin ryhtyä akkuvalmistukseen itse, koska maailmasta ei löytynyt pienkuormaajiin täydellisesti optimoituja akkuja. Talossa oli kuitenkin riittävästi luovaa osaamista ja halua uuteen aluevaltaukseen.

Tuplatahti on omistautuneen yhteistyön tulos

Avant Powerin nopea tuotekehitys ja tuotanto selittyvät kolmella tekijällä. Ne ovat talon oma huipputiimi, erinomaiset alihankkijat sekä Avant-konsernin luottamus, tuki ja hartiat.

”Saumaton yhteistyö ammattitaitoisten, joustavien ja nopeasti reagoivien alihankkijoiden kanssa on mahdollistanut koko homman. Olemme kehittäneet valmistusmenetelmiä yhdessä alihankkijoiden kanssa, ja he ovat heittäytyneet aivan täysillä mukaan, vaikkeivät etukäteen tienneet, miten kaikki onnistuu. Se henki ja tekemisen meininki on juuri sitä, mitä olimme hakeneet. Lopulta onnistuimmekin valmistamaan tuplamäärän akkuja alkuperäiseen suunnitelmaan nähden”, Piepponen kertoo.

Akkutehtaan yhteistyö kuormaajatehtaan kanssa on ollut tärkeää.

”Avantin henki on parhaimmillaan sitä, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Kuormaajasuunnittelu on ollut isossa roolissa, samoin esimerkiksi protopaja, markkinointi ja myynti ja koko tehdas. Me kaikki olemme tehneet tämän yhdessä”, Piepponen sanoo.

Akkutehtaan omaa tiimiä operatiivinen johtaja luonnehtii ainutlaatuiseksi.

”Tämä ei onnistuisi ilman hyvää tiimihenkeä. Pienikin tiimi voi olla erittäin vahva, kun se on osaava, joustava ja oikein omistautunut asialleen. Nyt tämän porukan on kiva lähteä ansaituille kesälomille. Lomien jälkeen starttaamme toisen tuotantolinjan, ja uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti. Niistä kerrotaan lisää myöhemmin”, Piepponen lupaa.