Kuvassa toimitusjohtaja Matti Vehanen ja Sofia Vehanen
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

30-vuotias turkulainen perinteikäs hautaustoimisto Pietet on nyt Vehanen

Vuonna 1993 Riitta Vehasen perustama hautaustoimisto Pietet on edelleen saman perheen luotsaama hautauspalveluyritys ja nimenmuutoksella halutaankin tuoda vahvemmin esille tätä yksityistä perheyritystaustaa.

– Meitä on tässä osakkaina mukana äidin jäätyä eläkkeelle minun lisäkseni sisko Anna Lintunen ja veli Olli Vehanen. Olemme saaneet mukaan myös Ollin vaimon Sofia Vehasen avuksi arjen pyöritykseen, kertoo toimitusjohtaja Matti Vehanen.

– Aikanaan äiti aloitti Pietet-ketjuyrittäjänä, mutta heti vuonna 1994 yritys irtaantui ketjusta ja on siitä lähtien ollut yksityisomisteinen. Pietet-nimi jäi kuitenkin elämään, mutta nyt 30-vuotisjuhlavuonna koimme, että on viimein hyvä ottaa oma nimi osaksi yritystä ja brändiä. Tällä viestimme vahvasti omaa tekemistämme ja erottuvuuttamme, Matti selventää nimenvaihdoksen taustoja.

Laaja palvelutarjonta

Vehanen erottuu kilpailijoistaan laajalla palvelutarjonnallaan.

– Meidän tarjoamaamme kuuluvat perinteisen hautaustoimistopalvelun lisäksi floristi-, juristi- ja kuljetuspalvelut. Haluamme tällä kaikella helpottaa omaisten taakkaa hetkellä, jolloin voi olla hyvinkin vaikeaa. Hautaustoimisto on se taho, johon kannattaa olla ensimmäisenä yhteydessä menetyksen hetkellä. Meiltä saa neuvot ja avun kaikkiin käytännön toimiin, joita tulee eteen, kun läheinen menehtyy, Sofia luettelee. Kaiken käytännön työn lisäksi, Vehaselle on hyvin tärkeää vaalia hautauskulttuuria, tehdä kaikki asiaan liittyvät toimet arvokkaasti ja kunnioittavasti, hän jatkaa.

Valikoimassamme on kiinnitetty huomiota kotimaisuuteen, ekologisuuteen ja yksilölliseen tyyliin.

Neljä kivijalkaa

– Saavutettavuuden kannalta olemme pitäneet tärkeänä kasvattaa toimipisteidemme määrää. Tällä hetkellä meillä on Turussa kolme liikettä sekä yksi Naantalissa. Tämä antaa paremmat mahdollisuudet kohdata asiakas aina rauhassa ja seesteisessä ilmapiirissä. Alalla on yleistynyt myös verkkokauppatarjonta, mutta meillä asiakas kohdataan yksilöllisesti ja vastaamme moninaisiin tarpeisiin. Muokkaamme palvelun ja tuotteet aina asiakkaan toiveiden mukaisesti, Matti vakuuttaa. – Me pyrimme olemaan se lämminhenkinen paikka, jossa kohdataan ihminen ihmiselle. Suru on hyvin yksilöllistä, Sofia lisää.

Henkilökunta on viides kivijalkamme

– Työllistämme noin 20 ammattilaista. Se on alallamme valtakunnallisestikin poikkeuksellisen paljon. Olemme onnekkaita, sillä meillä on pitkäaikaista, osaavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa. Voimme luottaa siihen, että palveluasenne ja omistautuminen työlle on ensiluokkaista. Me haluamme olla jatkossakin se helposti lähestyttävä ja kotoisa hautaustoimisto. Jatkamme siis samalla äidin aloittamalla polulla, Matti päättää.

Hautauspalvelut
Käsityöläiskatu 4a, 20100 Turku
p. 02 2780 761
Eerikinkatu 25, 20100 Turku
p. 02 2780 762
Kiinamyllynkatu 5a, 20500 Turku
p. 02 2780 777
Henrikinkatu 2, 21100 Naantali
p. 02 4353 126
hautaustoimisto@vehanen.fi

Floristipalvelut
Eerikinkatu 25, 20100 Turku
p. 02 2780 764
kukka@vehanen.fi

Lakipalvelut
Käsityöläiskatu 4a 2. krs,
20100 Turku
p. 02 2322 272
lakiasiat@vehanen.fi
lakiasiatvehanen.fi