Oskar Ahlqvist tarttuu Salon Vihanneshalli Oy:n ohjaksiin Vesa Siposen siirtyessä eläkkeelle. Kuva: Katja Hautoniemi
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

25-vuotiaalle Salon Vihanneshalli Oy:lle uusi toimitusjohtaja

Salon seudulla toimiva perinteikäs kurkkusäilykkeiden valmistaja Salon Vihanneshalli Oy on saanut uuden vetäjän viljelijä Oskar Ahlqvistista. Vetovastuussa jo pitkään ollut Vesa Siponen on siirtymässä eläkkeelle – tai ainakin näin on tarkoitus.

– Olin jo kertaalleen viitisen vuotta poissa, mutta jouduinkin palaamaan, kun toimitusjohtajamme läksi muualle, Siponen sanoo ja lupaa nytkin olla apuna, jos tarvetta ilmenee.

Tältä erää sukupolvenvaihdosta on harjoiteltu jo vuoden verran ja Siponen uskookin Ahlqvistin olevan valmis tehtävään.

– Vuodessa ehtii perusteellisesti hallitsemaan prosessit ja tietää mitä missäkin kohtaa tapahtuu ja miksi, Siponen avaa heinä-elokuulle painottuvaa toimintaa. – Mutta onhan yrittäjänä paljon tehtävää, kun pitää osata markkinoida, ostaa ja myydä.

Ahlqvist ja Vihanneshalli täyttävät molemmat tänä vuonna 25 vuotta. Ahlqvistia ei kuitenkaan uusi pesti jännitä.

– Olen jo kolmen vuoden ajan toiminut viljelijänä, joten kokemusta yrittämisestä on, hän sanoo.

Lisää tehokkuutta perinteitä vaalien

Salon Vihanneshalli Oy on jo neljännesvuosisadan ajan valmistanut tuotemerkillä Artik pääasiassa isoille kauppaketjuille ja suurkeittiöille kurkkutuotteita täysin kotimaisista raaka-aineista. Yhteistyötä tehdään lähialueen viljelijöiden kanssa, eikä tästä tingitä jatkossakaan.

Oman haasteensa on viime vuosina tuonut kustannusten nousu.

– Koronan aikana hinnat nousivat nopeasti. Lisäksi säilöntäaineet piti tilata todella hyvissä ajoin, ja sama jatkuu, Siponen kertoo.

Agrologiksi kouluttautunut uusi toimitusjohtaja katsoo toiminta kuitenkin jo pitkälle eteenpäin.

– Yhtiötä pitää kehittää, että pysyy kilpailulla alalla mukana eikä junnaa paikallaan. Oma paikka on kaupan alalla lunastettava joka vuosi uusiksi, Ahlqvist sanoo. – Se tarkoittaa toiminnan viilaamista ja pitkässä juoksussa myös tehokkuuden lisäämistä. Kaikkea ei ole vielä keritty suunnittelemaan.

– Harkiten vain eteenpäin, niin hyvä tulee, Siponen sanoo.

Salon Vihanneshalli Oy
+358 40 577 8194
info@artik.fi
www.artik.fi