Valtakunnallisesti Vuoden Yrityskummina 2021 palkittu turkulainen Riitta Lehtonen kehottaa ottamaan yhteyttä kummeihin mahdollisimman varhain, kun jokin askarruttaa yrittäjän mieltä.
Uutiset

Yrityskummien avulla nopeampaa ja parempaa palvelua

-Varsinais-Suomen Yrityskummit on meille tärkeä yhteistyökumppani. Yrityskummien avulla voimme tarjota nopeampaa ja parempaa palvelua yrittäjille.  Kun yritys kehittää toimintaansa tai vastaan tulee ongelmia, yrityskummit ovat usein yrittäjien onnistumisen tukena, kertoo Paraisten kaupungin yrityskehittäjä John Forsman.

Forsman kertoi Paraisten ja Yrityskummien välisestä yhteistyöstä torstaina Varsinais-Suomen Yrityskummien järjestämässä tilaisuudessa, johon oli kutsuttu maakunnan yritysneuvojia ja -asiamiehiä.

Varsinais-Suomen aluekummi Jarmo Helminen kertoi, että varsinaissuomalaiset 80 yrityskummia mentoroivat yhteensä 1786 tuntia vuoden aikana ja asiakkaita oli 136, joista 85 prosenttia oli 1-5 henkilön yrityksiä.

Yrityskummien apu on yrittäjälle maksutonta. Toiminta on ehdottoman luottamuksellista ja yrityskummi on vaitiolovelvollinen. Eniten yrityskummia haettiin liiketoiminnan kehittämiseen, mutta yrittäjien tarpeet ovat hyvin monenlaiset. Yrityskummeilla on vahvaa työkokemusta yrittäjänä, yritysten johto- tai asiantuntijatehtävistä.

Varsinais-Suomen aluekummin Jarmo Helmisen mukaan vahvaa asiantuntemusta osoittaa hämmästyttävän hyvä suositteluindeksi, joka oli viime vuonna Varsinais-Suomessa 72. Erityisen tyytyväisiä asiakkaat olivat luontevaan keskusteluyhteyteen, auttamishaluun, asiantuntevuuteen sekä ulkopuoliseen näkökulmaan.

Varsinaissuomalaiset 80 yrityskummia mentoroivat yhteensä 1786 tuntia vuoden aikana ja asiakkaita oli 136, joista 85 prosenttia oli 1-5 henkilön yrityksiä.

Valtakunnallisesti Vuoden Yrityskummina 2021 palkittu turkulainen  Riitta Lehtonen kehottaa yrityksiä ottamaan yhteyttä kummeihin mahdollisimman varhain, kun jokin askarruttaa yrittäjän mieltä. Silloin on parhaat mahdollisuudet löytää se polku, josta yrittäjä pääsee eteenpäin.

Yrittäjä voi hakea yrityskummia netissä osoitteesta www.yrityskummit.fi. Samassa osoitteessa voi ilmoittautua myös yrityskummiksi, jos toiminta kiinnostaa.

Paraisten kaupungin yrityskehittäjä John Forsman kertoi Paraisten ja Yrityskummien välisestä yhteistyöstä torstaina Varsinais-Suomen Yrityskummien järjestämässä tilaisuudessa, johon oli kutsuttu maakunnan yritysneuvojia ja -asiamiehiä.