– Koronapassin käytön keskeyttämiselle tulee olla erittäin painavat perusteet, sillä se on mahdollistanut yhteiskunnan aukipitämisen ja rohkaissut ihmisiä ottamaan rokotteita, sanoo Petri Salminen.
Uutiset

Yrittäjät: Tarvitaan nopeita tukitoimia yrityksille, koronapassi on rohkaisu rokotuksiin

Suomen Yrittäjät vaatii hallituksesta nopeita tukitoimia yritysten auttamiseksi, koska rajoitustoimia ollaan merkittävästi lisäämässä. – Yritykset pitää auttaa kriisin yli, kun elinkeinovapautta ja samalla yritysten toimintaa rajoitetaan tuntuvasti, puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Yrittäjät ehdottaa seuraavaa tukipakettia: kustannustuen uusi kierros (kustannustuki IV:n muodossa), yrittäjän työmarkkinatuen käyttöönotto sekä joustoja yrityksille verottajalta ja työeläkeyhtiöiltä. Myös lomautusprosessia on nopeutettava.

–  Yhteiskunnan on korvattava rajoitusten aiheuttamia vahinkoja ja näin tuettava rajoitusten keskellä kamppailevien yritysten ja työpaikkojen selviytymistä. Julkisen vallan asettamat rajoitukset eivät kuulu yrittäjäriskiin.

–  Koronatilanteen eläessä nopeasti myös yritysten pitää pystyä reagoimaan kysynnässä tapahtuviin muutoksiin muun muassa lomautusten kautta.

– Koronapassin käytön keskeyttämiselle tulee olla erittäin painavat perusteet, sillä se on mahdollistanut yhteiskunnan aukipitämisen ja rohkaissut ihmisiä ottamaan rokotteita, Salminen jatkaa.

Yrittäjät esittää myös rokotusten nopeaa laajentamista. Tämä edellyttää yksityisten toimijoiden ja työterveydenhuollon osaamisen ja resurssien hyödyntämistä viivyttelemättä. Esimerkiksi työterveydessä on liki kaksi miljoonaa suomalaista.

Yrittäjät myös esittää koronapassin ehtojen muuttamista siten, että negatiivisen testitulos saisi olla enintään 48 tuntia vanha nykyisen 72 tunnin sijasta.