Viking Gloryn saapumista Turkuun voi seurata livestriimin kautta.
Uutiset

Viking Glory saapuu Turkuun sunnuntaina juhlallisuuksien saattelemana

Viking Gloryn viisi viikkoa kestänyt kotimatka halki maailman merien huipentuu sunnuntaiaamupäivänä, kun alus lipuu Ruissalon ohi Aurajoen suulle. Upouuden aluksen kiinnittyminen ensimmäistä kertaa Turun sataman laituriin on juhlan paikka niin Viking Linelle kuin Turun kaupungillekin. 

Viking Gloryn vastaanottavat Turun satamassa 6.2. sunnuntaina kello 12.00 tykkiryhmä Arma Aboan ampumat kunnialaukaukset, päiväilotulitus sekä laivaston soittokunnan juhlamarssit Ville Vikingin johdolla. Yleisö pääsee mukaan juhlahetkeen koronaturvallisesti suoran verkkolähetyksen kautta. Erinomainen paikka seurata Viking Gloryn saapumista Turkuun on Ruissalon Kansanpuisto.

“Turku on Suomen vanhin satamakaupunki, joka on aina ollut meren kautta tiiviisti kytköksissä länteen. On erittäin merkityksellistä, että Viking Line on päättänyt sijoittaa edistyksellisimmän ja kiinnostavimman laivansa tänne. Viking Glory on uusin kruununjalokivi Itämerta halkovien alusten sarjassa, ja toivotan aluksen lämpimästi tervetulleeksi kaupunkiimme”, Turun pormestari Minna Arve sanoo.

”Turun kaupunki tekee voimakasta työtä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuonna 2029, ja Viking Glory edistää tätä tavoitetta herkällä saaristoreitillä erinomaisesti. Toivomme sille suotuisia tuulia.”

Helsinkiin siirtyvän Amorellan tilalle tuleva uusi lippulaiva kasvattaa Viking Linen matkustajakapasiteettia Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä kymmenisen prosenttia. Rahtia se kuljettaa jopa 60 prosenttia enemmän kuin edeltäjänsä.

”Olemme todella innoissamme Viking Gloryn tulosta. Kokemuksemme mukaan uusi alus kasvattaa koko reitin vetovoimaa ja matkustajamääriä. Ennen korona-aikaa kauttamme kulki yli kolme miljoonaa matkustajaa vuodessa, ja nyt ilmassa on runsaasti pandemian aiheuttamaa matkustuspatoumaa. Tulevaisuus näyttääkin kaikin puolin valoisalta”, Turun Sataman toimitusjohtaja Erik Söderholm sanoo.

”Palvelemme matkustajia eri puolilta Suomea, sillä meillä pääsee junalla aivan laivaterminaalin eteen – tämä on harvinaista maailmanlaajuisestikin. Myös kansainvälisessä matkustuksessa on paljon potentiaalia. Kaukoidästä tulevat matkustajat ovat olleet ihastuneita päivälaivoista, ja upean saaristomme näkeminen on ollut heille aikamoinen kokemus.”

Vaikka Viking Gloryn kapasiteetti on huomattavasti Amorellaa suurempi, satamassa ei ole uuden tulokkaan takia jouduttu tekemään investointeja. Muutoksia Aurajoen suulle on kuitenkin luvassa, sillä Viking Linelle ja Tallinkille rakennetaan yhteinen terminaali, jonka on tarkoitus valmistua joulukuussa 2025. Uudistuksen yhteydessä rahdin käsittely digitalisoidaan ja satamaan tulevia tie- ja raideyhteyksiä parannetaan.

Tervetuloseremonioiden jälkeen Viking Glorya varustellaan kolmisen viikkoa satamassa. Liikennöinnin uusi laiva aloittaa 1. maaliskuuta.

”Turun reitti on erittäin tärkeä sekä Viking Linelle että Suomen ja Ruotsin väliselle matkustaja- ja rahtiliikenteelle. Olemmekin äärimmäisen ylpeitä, että voimme jälleen tuoda Turkuun uusinta uutta edustavan aluksen, joka yhtä aikaa kasvattaa reitin palvelutasoa ja vähentää ympäristövaikutuksia. Kiinnostus Glorya kohtaan on kovaa: myynti on lähtenyt liikkeelle erittäin hyvin”, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses sanoo.

Viking Gloryn saapumista Turkuun voi seurata livestriimin kautta sunnuntaina 6. helmikuuta alkaen kello 11.15 osoitteessa https://livekatsomo.fi/viking-glory-in-turku.

Yleisöllä on mahdollisuus seurata Viking Gloryn saapumista Ruissalon Kansanpuistossa, sekä paikanpäältä että jättiscreeniltä.