Yrittäjien mukaan tilanne koko ravintola-alalla on pitkään ollut kestämätön.
Uutiset

Varsinais-Suomen Yrittäjät: ”Ruokaravintoloita koskevat aukiolorajoitukset tulisi purkaa”

Koronaministeriryhmä tiedotti viimeisimmistä ravintola-alaa koskevista rajoituksista torstai-iltana 27.1. Ryhmän linjauksen mukaan mm. baarien ja yökerhojen rajoitukset säilyvät ennallaan, poikkeuksena ruokaravintolat, joiden aukioloja pidennetään kolmella tunnilla. Uudet rajoitukset astuvat voimaan helmikuusta lähtien.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter pitää rajoituksien lievennyksiä tervetulleina, mutta riittämättöminä.

– Olemme pettyneitä erityisesti ravintolarajoituksien jatkumiseen. Vaikka ruokaravintoloiden aukioloon saatiinkin kolme tuntia lisäaikaa, ei se vielä pelasta alueemme ravintolayrityksiä tai mahdollista kannattavaa liiketoimintaa, Munter toteaa.

Yrittäjien mukaan tilanne koko ravintola-alalla on pitkään ollut kestämätön.

– Ruokaravintoloita koskevat aukiolorajoitukset tulisi poistaa kokonaan, sillä yritykset pystyvät huolehtimaan asiakkaidensa terveysturvallisuudesta myös klo 21 jälkeen. Myös THL on luokitellut ruokaravintolat vähäisen riskin tilanteiksi. Kysymys kuuluu, kuinka kauan yksittäisten alojen yrityksiä ja yrittäjiä voidaan koronapandemian nimissä kurittaa, tiedustelee Munter.

Varsinais-Suomen Yrittäjät kritisoivat Suomen hallituksen tiukkaa koronapolitiikkaa, joka ei pohjaudu asiantuntijoiden näkemyksiin.

Ymmärrämme tarpeen hillitä epidemiatilannetta, mutta keinot siihen eivät ole oikeudenmukaiset. Pidämme myös hyvin kyseenalaisena sitä, etteivät hallituksen linjaukset pohjaa THL:n asiantuntijoiden arvioon, jonka mukaan laajamittaisilla rajoitustoimilla ei ole perusteltua ostaa aikaa rokotusten edistämiselle, Munter toteaa.

Varsinais-Suomen Yrittäjissä ei uskota koronapassin tuovan enää ratkaisua nykyiseen epidemiatilanteeseen.

– Nykymallisen koronapassin tuominen takaisin työkalupakin valikoimaan, ei tuo ratkaisua koronataisteluun. Nyt valloillaan oleva virusmuunnos tarttuu lähes yhtä herkästi rokotettuihin, jolloin pohja koronapassin osalta vesittyy. Itse rokotteen ottaminen on kuitenkin edelleen enemmän kuin suotavaa, sillä se on tutkitusti paras keino välttää vaikeampi tautimuoto, kommentoi Munter.