Yrittäjäjärjestö näkee vaalituloksen viestinä tarkan taloudenpidon, lähipalveluiden ja monituottajuuden puolesta.  
Uutiset

Varsinais-Suomen aluevaltuustoon pääsi 17 yrittäjävaltuutettua

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on tulevaisuudessa merkittävä yrittäjäedustus. Alueen 79 valtuutetuista 21,5 prosenttia on yrittäjätaustaisia. – Tämä on tärkeää. Yrittäjät tietävät, että laadukkaat sote-palvelut turvataan suomalaisille järkevin kustannuksin vain monituottajamallilla, jossa hyödynnetään julkisen sektorin, sote-yritysten sekä järjestöjen osaamista, kommentoi Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter.

Sunnuntaina päättyneissä aluevaaleissa valtuustoihin valittiin yhteensä 17 yrittäjää Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta. Se on yli viidennes kaikista valtuutetuista.

– Yrittäjien osuus on merkittävä. Silti ihan jokaisella aluevaltuutetulla on kaikki avaimet käsissään, jotta jonoja lyhentävät palvelusetelit laitetaan liikkeelle ja sote-yritysten osaaminen otetaan laajalti käyttöön. Tämä on nyt sote-päättäjien käsissä, sanoo Munter.

Yrittäjäjärjestö näkee vaalituloksen viestinä tarkan taloudenpidon, lähipalveluiden ja monituottajuuden puolesta.  

– Aluevaalit olivat hyvinvointivaalit, mutta myös talousvaalit. Uudet hyvinvointialueet eivät saa johtaa sote-menojen paisumiseen. Pidetään huolta kestävästä julkisesta taloudesta. Välittömästi on otettava käyttöön yhteinen, läpinäkyvä kustannuslaskentamalli, jotta julkisten ja yksityisten tuottajien palveluja voidaan viimein verrata samoilla kriteereillä, Munter lisää.

Eniten yrittäjävaltuutettuja kokoomuksella

Eniten yrittäjätaustaisia valtuutettuja Varsinais-Suomessa on kokoomuksella, toiseksi eniten keskustalla ja kolmanneksi perussuomalaisilla. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kaikissa eduskuntapuolueissa on myös yrittäjätaustainen valtuutettu.

– Tämä antaa meille erinomaisen pohjan puoluerajat ylittävälle yrittäjäyhteistyölle, toteaa Munter.

Yrittäjävaltuutettujen määrät puolueittain Varsinais-Suomessa (sulkeissa varajäsenet)

  • Kokoomus 6 (+2)
  • Keskusta 3 (+1)
  • Perussuomalaiset 2 (+1)
  • Liike nyt 1 (+1)
  • RKP: 1 (+1)
  • Vasemmistoliitto 1 (+1)
  • Sosiaalidemokraatit 1
  • Kristillisdemokraatit: 1
  • Vihreät 1

Koko maassa yrittäjiä valittiin aluevaltuustoihin 280, joka on 20,3% kaikista aluevaltuutetuista.