Serhoodin toimintaa kehittävä Terhi Wirén (edessä) istui Katja Martineeron tuoliin parturi-kampaamo Design by Katja Martineerossa Turussa.
Uutiset

Uusi, innovatiivinen tapa löytää palveluja kotiin – Serhood aloittaa Varsinais-Suomessa

Kun elämä keskittyy kotiin etätyön, ikääntymisen tai muun syyn takia, tarvitaan paikallisia palveluja, jotka tulevat kotiin. Serhood on uusi, Varsinais-Suomessa toimintansa aloittava digitaalinen kohtauspaikka, joka yhdistää paikalliset palveluntarjoajat ja asiakkaat.

Serhoodin toimintaa kehittää kaarinalainen yrittäjä Terhi Wirén, joka muistetaan parhaiten pitkästä K-kauppiasurasta. Wiréniä innostaa Serhoodissa mahdollisuus helpottaa kotona asuvien arkea samalla, kun paikalliset yrittäjät löytävät asiakkaita. Hän näkee kotiin vietävissä palveluissa paljon mahdollisuuksia pienyrittäjille.

”Kotona asuvat ja heidän tarpeensa ovat monenlaisia. Tarpeet voivat liittyä esimerkiksi ruokailuun tai juhlien järjestämiseen, hoitoon ja hoivaan, kiinteistönhuoltoon, lemmikeihin tai talous- ja lakiasioihin. Moni tilaisi palveluja itselleen tai ikääntyneille omaisilleen, jos se olisi helpompaa. Tiedot ovat pirstaleina ympäri nettiä, eikä Keltaisia sivujakaan enää ole. Serhoodin kaltaiselle kohtauspaikalle on varmasti tarvetta”, Wirén sanoo.

Serhood on helppokäyttöinen kohtauspaikka, joka toimii puhelimella ja tietokoneella. Kun asiakas valitsee palvelutarpeensa kymmenestä kategoriasta ja kertoo osoitteensa, Serhood näyttää yritykset, joilta haluttuja palveluja voi saada kotiin. Serhoodista ei tilata mitään suoraan, vaan jatko sovitaan yrityksen ja asiakkaan kesken.

Kohtauspaikka on juuri avattu, ja Wirén tiimeineen tekee sitä parhaillaan tunnetuksi yrittäjien ja asiakkaiden keskuudessa. Mukaan lähti heti useita kymmeniä varsinaissuomalaisia yrityksiä. Serhoodia käyttävät yritykset maksavat vuosimaksun, ja heidän asiakkailleen Serhood on ilmainen.

”Uskon, että palvelu tuo yrittäjille monenlaista lisämyyntiä. Asiakkaat voivat myös kannustaa suosimiaan yrityksiä liittymään mukaan Serhood-yhteisöön”, Wirén kertoo tiimin ajatuksista.

Kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Ainokaisa Saarinen on mukana Serhoodin tiimissä hallituksen jäsenenä ja vastuullisuuden asiantuntijana.

”Viimeistään korona-aikana on tullut selväksi, miten iso merkitys paikallisilla yhteisöillä on ihmisten elämässä ja yritysten menestymisessä. Serhood auttaa toiminnallaan ylläpitämään ja kehittämään paikallisyhteisöjen elinvoimaisuutta, mikä tekee siitä vastuullisen yrityksen alusta asti”, Saarinen sanoo.

Serhood on täysin kotimainen yritys ja sillä on oikeus käyttää Avainlippu-tunnusta.