Uutiset

Työpaikkaohjaajakortti työelämän tueksi

Turun Aikuiskoulutuskeskus (Turun AKK) on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseen. Rahoituksella kehitetään verkossa toteutettava työpaikkaohjaajakoulutus, jonka hyväksytysti suorittamalla voi hakea itselleen myös sertifioidun työpaikkaohjaajakortin.

”Työelämän suunnalta on tullut jatkuvasti viestiä, että työpaikkaohjaamisen koulutuksia pitäisi pystyä jotenkin standardisoimaan. Me kehitämme nyt yhtenäistä ratkaisua, ja tarjoamme ensimmäisenä Suomessa työelämän tarpeisiin tarkoitettua Suomen Laatusertifioinnin työpaikkaohjaajakorttia”, kertoo Turun AKK:n pedagoginen rehtori Osku Laukkanen.

Työpaikalla tapahtuvaa koulutusta toteutetaan koulutus- ja oppisopimuksina. Koulutussopimuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa työpaikkaan, kun taas oppisopimuksen edellytyksenä on työsuhde.

Työpaikalla tapahtuvaan koulutukseen, ja siitä tehtävään sopimukseen, nimetään aina työpaikkaohjaaja, jonka tehtävänä on auttaa tutkintoon opiskelevaa hankkimaan työtä tekemällä tutkinnossa tarvittavaa osaamista.

Verkkokoulutuksen suorittaminen vastaa kuuden tunnin itsenäistä työskentelyä. Verkkokoulutuksen hyväksytysti suorittamalla voi hakea työpaikkaohjaajakorttia. Verkkokoulutus on maksuton, mutta sertifioitu työpaikkaohjaajakortti maksaa 75 euroa (+ alv).

Aluksi tarjoamme tätä mahdollisuutta nykyisille ja tuleville koulutus- ja oppisopimuskumppaneillemme, jotta pääsemme testaamaan prosessin toimivuutta, kuvailee pedagoginen rehtori Osku Laukkanen.

Henkilösertifioitavalla työpaikkaohjaajalla tulee olla vähintään 6 kuukauden työkokemus omalta alaltaan. Pohjakoulutuksena tulee olla vähintään oman alan ammatillinen tutkinto tai vastaava. Henkilösertifioitavalla työpaikkaohjaajalla tulee olla myös voimassa oleva työturvallisuuskortti.