Kirkkopuiston Terassista on tullut monen turkulaisen suosikki. Kuva. Roosa Karhu
Uutiset

Turussa luvassa kaikkien aikojen tapahtumakesä

Tuttujen tapahtumien rinnalle nousee Turussa tänä kesänä myös monta uutta mielenkiintoista kulttuuri- ja musiikkitapahtumaa. Luvassa on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen vilkas tapahtuma- ja festivaalikesä.

Kaupunkikulttuuria, musiikkia, historiallista ja merellistä tunnelmaa sekä maukkaita ruokatapahtumia – niistä on Turun kesä tehty! Turku kutsuu paikalliset ja matkailijat nauttimaan unohtumattomasta ja ainutlaatuisesta tapahtumakesästä. 

Kaikkien aikojen festivaalikattaus 

Musiikin ystäville on Turussa luvassa kaikkien aikojen festivaalikesä! Kruununjalokivi Ruisrock saa rinnalleen jopa 4 täysin uutta isoa musiikkitapahtumaa: Kesäkuussa Turun linnan puistossa järjestetään punkrockiin ja skatepunkiin keskittyvä Punk In Drublic. Elokuussa puolestaan yhdysvaltalaisyhtye Slipknotin kehittämä raskaan musiikin festivaali Knotfest saapuu ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin. Toinen raskaamman musiikin uusi tulokas on Turku Rock Park, joka järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana idyllisissä Uittamon kansanpuiston ja paviljongin maisemissa heinäkuussa. Summer Rock Turku puolestaan tuo Turkuhalliin ainutlaatuisen kattauksen metallimusiikista humppaan heinäkuussa. Myös Turun linnan muurien sisäpuoli avautuu tulevana kesänä ensimmäistä kertaa festivaalikansalle päälinnan sisäpihalla sijaitsevan Kesärauhan Elektrolinnan lavan myötä.

Punk In Drublic 8.6.

Kesärauha 10.–12.6.

Ruisrock 8.–10.7.

Summer Rock Turku 9.7.

Turku Rock Park 15.–16.7.

Indie-iltamat 15.–16.7.

ILMIÖ 22.–23.7

DBTL 28.–30.7.

Turku Sea Jazz 29.–30.7.

Knotfest 12.–13.8

Aura Fest 12.–13.8

Turun Musiikkijuhlat15.–28.8.

Vartiovuoren Venetsialaiset 25.–28.8.

Sporttihuuma valtaa Turun 

Turussa järjestetään kesällä useita urheilutapahtumia. Lajikirjo on laaja, ja tarjontaa on runsaasti niin urheilijoille kuin penkkiurheilijoillekin kansainvälisestä huippu-urheilusta koko perheen urheilutapahtumiin.

Paavo Nurmi Games 14.6.

St Hockey Tour 2.–3.7.

Challenge Turku 30.–31.7

Turku Touring Pyöräily 14.8.

Paavo Nurmi Marathon 19.–20.8.

Alumni All Star 19.8.

Turun Tuomiopäivä 26.–28.8.

Ruissalojuoksut 17.9.

Merellinen Turku huokuu tunnelmaa

Kesä tuo merelliset tapahtumat Turkuun, ja tapahtumien mukana merellinen saaristotunnelma saapuu kaupungin keskustaan saakka. Jokisataman avajaiset käynnistää Turun merellisen tapahtumakesän. Pääasiassa maksuttomista tapahtumista koostuva avajaisohjelma tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Aurajokirannan ja Jokisataman lisäksi merellisiä tapahtumia järjestetään historiaa ja merellisyyttä huokuvalla Ruissalon telakalla. Maukkaan ruokatarjonnan lisäksi Ruissalon telakan alue tarjoaa monipuolisen tapahtumakattauksen. Esimerkkinä mainittakoon merihenkinen, rento ja informatiivinen PAX NAVIS -tapahtuma, joka pyrkii edistämään Itämeren suojelua ja turvallista veneilykulttuuria.

Jokisataman avajaiset 20.–22.5.

Jokisatama soi Ukrainan hyväksi -konsertti 21.5.

Kapteeni Kumiankan puuhapäivä 22.5.  

PAX NAVIS 8.6.

Aurajoen Wauhtiajot 18.6.

Airisto Classic Regatta 28.–30.7

Itämeripäivä 25.8.

Veneet Esillä 2.–4.9.

Ruokakaupunki Turku tarjoaa parastaan

Turku on ravintolakaupunki vailla vertaa, ja kaupungissa kukoistava ruokakulttuuri houkuttelee nauttimaan makuelämyksistä monipuolisten huippuravintoloiden lisäksi kesällä järjestettäviin lukuisiin ruokatapahtumiin.

Vanhalla Suurtorilla käy kuhina, kun Suomen ensimmäinen vegaaninen katuruokatapahtuma Vegånia ja panimofestivaali Ølfest keräävät ihmiset nauttimaan kesäviikonlopusta. Perunan ympärille kehitetty Neitsytperunafestivaali on ylistyslaulu lähiruualle ja kutsuu maistelemaan rakastettuja varhaisperunoita. Kirkkopuiston Terassi puolestaan on usean ravintolan yhteinen terassialue Turun tuomiokirkon kupeessa ja yhdistää sopivassa suhteessa kulttuurihistoriaa, turkulaista sielunmaisemaa sekä maailman makuja modernin katuruuan merkeissä.

Kirkkopuiston Terassi 13.5.–14.8. 

Neitsytperunafestivaali 17.–18.6.

Turku Food & Wine Festival 29.–30.7. 

Vegånia & Ølfest 5.–6.8.

Suuret Oluet – Pienet Panimot 11.–13.8

Persoonalliset tapahtumahelmet

Turussa järjestetään paljon ainutlaatuisia tapahtumia, joita ei pääse kokemaan missään muualla. Turun linnan turnajaisten upeissa puitteissa Turun linnalla voi uppoutua näyttävien taistelulajien sikermään. Keskiaikaiseen tunnelmaan pääsee myös Keskiaikaisilla markkinoilla, jotka valtaavat Vanhan Suurtorin alueen. Turun Vanhankaupungin kesäkausi pärähtää käyntiin Taiteen talon avajaisista 14.5. Historiallinen alue pääsee arvoiseensa asemaan vetovoimaisena kohteena, kun alueella järjestetään kesällä lukuisia tapahtumia kulttuurin ja ruuan saralla.

Lasten Suurtori 7.5.

Finfringe 11.–14.5.

Taiteen talon avajaiset 14.5.

Video Art Festival Turku 19.–22.5.

Museoiden yö 21.5.

Itäharjun Ajot 26.5.

Seikkailupuisto Seikkiksen synttärijuhlat 8.6.2022

Keskiaikaiset markkinat 30.6.–6.7.

Turun linnan turnajaiset 14.–17.7.

Turun Taiteiden yö 11.8.

Turku kutsuu nauttimaan kaikkien aikojen tapahtumakesästä! Osallistuthan tapahtumiin vain terveenä. Lisää tapahtumia löytyy tapahtumakalenterista.