Turun Vapaavarasto Oy
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Turun Vapaavarasto Oy on kehittynyt 60 vuodessa tuontiautojen varastosta laajasti palvelevaksi moderniksi logistiikan keskukseksi

Turun Vapaavarasto Oy on perustettu vuonna 1964, kun Turun sataman yhteyteen tarvittiin tulli- tai vapaavarasto tukemaan Turun kautta kulkevaa tuonti- ja vientiliikennettä. – Alkuun autojen maahantuonti olikin ehdottomasti suurin tuotesegmenttimme, tarkoitus oli olla säilytyspaikka tullattaville tuotteille, kertoo yrityksen pitkäaikainen toimitusjohtaja Stefan Lindström.

Hyvin nopeasti palvelu kuitenkin laajeni, kun kappaletavaran säilyttäminen, varastointi ja varastotilat tulivat osaksi toimintaa.

Kenttätilaa on tällä hetkellä 28 hehtaaria, hallitilaa 50.000 m2 ja rakennuslupa on vetämässä vajaalle 10.000 lisäneliölle. – Sijaintimme sataman kupeessa on ehdoton valttimme markkinoilla, joilla toimimme. Lisäksi monipuoliset ja muunneltavat tilat, kuten eri lämpöiset varastot luovat mahdollisuudet palvella todella laajasti eri alojen toimijoita ja yrityksiä, Lindström luettelee.

Suomen Apuvälinekauppa.fi ulkoisti koko varasto- ja verkkokauppalogistiikansa Vapaavarastolle keskittyäkseen ydintoimintansa kasvattamiseen.

”Pidämme palvelun leveänä”

Turun Vapaavarasto palvelee niin isoja kansainvälisiä yrityksiä kuin pieniä aloittelevia verkkokauppoja. – Meille on ulkoistettu esimerkiksi joidenkin laivateollisuuden yritysten kaikki varastointi- ja logistiikkapalvelut. Mutta haluamme olla yhtä lailla pienempien yritysten apuna ja kumppanina tukemassa liiketoimintaa. Isotkin yritykset ovat aloittaneet jostain ja me haluamme olla osa asiakkaidemme kasvutarinaa. Kun yritys menestyy ja kasvaa, niin teemme mekin siinä mukana. Koemme olevamme enemmän kuin alihankkija tai palveluntarjoaja. Olemme kumppani, joka kehittyy ja kehittää liiketoimintamalleja yhdessä asiakasyritysten kanssa. Tavoitteemme on olla Suomen innovatiivisin varastologistiikkakumppani. Vahva konsernimme takaa meille hyvän ympäristön jatkuvaan kasvuun ja kehittymiseen. Suhdanteiden vaihdellessa palvelu kannattaa pitää leveänä. Tämä tarkoittaa laajaa palvelutarjontaa, laajaa asiakaskuntaa ja skaalautuvaa palvelumallia. Ja ennen kaikkea haluamme olla ratkaisukeskeinen kumppani, ”leave it to us” -sloganimme kuvaa hyvin tavoitettamme – jättäkää kaikki meidän hoidettavaksemme. Yritysten kannattaa keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa ja jättää varastointiin ja logistiikkaan liittyvät asiat ammattilaiselle, Lindström neuvoo vilpittömästi.

Sydämen asiana palvelu

– Meidän sydämen asianamme on asiakaspalvelu. Tämä tarkoittaa asiakkuuksien kasvuun keskittymistä, syventymistä solmukohtiin ja kehittyminen yhdessä asiakkaan kanssa. Me olemme mukana isojen yritysten imussa. Järjestelmämme ovat joustavia ja skaalautuvia, asiakas on helposti kartalla koko ajan missä mennään. Me tuemme myös kasvavia yrityksiä, neuvomme ja autamme.

Tärkein viestimme on, älkää murehtiko, meillä on 60 vuoden kokemus, Lindström päättää.

Turun Vapaavarasto Oy
Tuontikatu 7
20200 Turku Finland
info@turunvapaavarasto.fi
+358 75 3267 999