Uutiset

Turun uudeksi pormestariksi on valittu Minna Arve

Turun uusi kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 23.8.2021 syyskauden ensimmäiseen istuntoonsa. Kokouksessa Turulle valittiin pormestari ja kolme apulaispormestaria sekä hyväksyttiin Turun pormestariohjelma. Kaupunginvaltuusto valitsi Turun pormestariksi Minna Arveen (kok). Arve on toiminut pitkään Turun johtotehtävissä, viimeksi kaupunginjohtajana vuodet 2017–2021.

Tilaisuus on historiallinen kaupungin pitkässä historiassa. Turku palaa pormestarin johtamaksi kaupungiksi sadan vuoden tauon jälkeen.

Kolme apulaispormestaria valittiin pormestariohjelman mukaan seuraavasti: sosiaali- ja terveydenhuollon apulaispormestariksi valittiin Elina Rantanen (vihr), kaupunkiympäristön apulaispormestariksi Ville Valkonen (kok) ja kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestariksi Piia Elo (sd). Apulaispormestarien työnjako tarkistetaan kahden vuoden kuluttua.

Kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mika Maaskola (sd). Valtuuston varapuheenjohtajiksi valittiin seuraavat: I varapuheenjohtaja Muhis Azizi (kok), II varapuheenjohtajaksi Mikael Miikkola (ps), III varapuheenjohtajaksi Abdullahi Sultan (vas) ja IV varapuheenjohtajaksi Saara Ilvessalo (vihr).

Tavoitteet työlle tulevat pormestariohjelmasta

Tulevan valtuustokauden 2021–2025 toiminnan ja painopisteet määrittelee Turun pormestariohjelma. Siitä sopivat heinäkuun alussa kaikki Turun kaupunginvaltuustossa edustetut valtuustoryhmät.

Ohjelmassa määritellään kaupungin arvot, toimintatavat ja talousraami sekä tärkeimmät painopisteet aina ilmastotavoitteista kaupungin kärkihankkeisiin ja palvelujen kehittämiseen.

Yhtenä pormestarimalliin siirtymisen tavoitteena on, että kaupungin yhdessä sovittujen poliittisten tavoitteiden toimeenpano vahvistuu.

Turun pormestariohjelman mukaan Turku on avoin, toimelias ja kansainvälinen kaupunki, jolle kaksikielisyys on rikkaus. Turku edistää kaikkien tasa-arvoista ja yhdenvertaista kohtelua kaupunkilaisten keskuudessa sekä kaupungin omassa toiminnassa. Kaupungin kasvu on inhimillisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää.