Turun Tilikeskuksen partner Vesa Halme (vas), toimitusjohtaja Mikaela Dahlström ja TietoAkseli Groupin toimitusjohtaja Samuel Akselin.
Uutiset

Turun Tilikeskus liittyy TietoAkseli Groupiin

Turun Tilikeskus yhdistää voimansa noin 160 henkilöä työllistävän talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijayritys TietoAkseli Groupin kanssa. Usealla paikkakunnalla toimiva jyväskyläläinen TietoAkseli on ostanut yhtiön koko osakekannan 11.2.2022. Varsinais-Suomi on yhtiölle tärkeä kasvualue sen vahvistaessa asemiaan valtakunnallisesti.

Turun Tilikeskusta viime vuosina luotsanneet yrittäjät Vesa Halme ja Mikaela Dahlström jatkavat TietoAkselin osakkaina. He varmistavat asiantuntijapalveluiden jatkuvuutta seutukunnalla myös omalla työpanoksellaan jatkossakin. 

– Vahvemmilla hartioilla pystymme kehittämään uusia palveluja asiakkaille ja mielenkiintoisia urapolkuja ammattilaisille. Yhdessä voimme kasvaa merkittäväksi toimijaksi alalla, Turun Tilikeskuksen partner Vesa Halme sanoo.

Mikaela Dahlström jatkaa Turun Tilikeskus-Yhtiöiden toimitusjohtajana, kunnes siirtyy vuoden vaihteessa uusiin tehtäviin TietoAkseli-konsernissa. Vesa Halme jatkaa nykyisissä tehtävissään Turun toimipisteessä ja toimii jatkossakin asiantuntijaroolissa. TietoAkseliin he tuovat yhdessä asiantuntijoidensa kanssa etenkin kiinteistöalan erityisosaamista. 

– Meillä on TietoAkselin kanssa samankaltaiset arvot ja yrityskulttuuri. Pidämme hyvää huolta henkilöstön osaamisesta ja hyvinvoinnista. Viime vuoden lopulla saimme Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen, Turun Tilikeskuksen toimitusjohtaja Mikaela Dahlström kertoo.

Järjestelyllä ei ole vaikutuksia henkilöstöön, päinvastoin. Ammatissa kehittymisen ja uralla etenemisen mahdollisuudet paranevat, kun organisaation koko kasvaa ja uusia palveluja kehitetään. 

Kauppa tulee voimaan helmikuun 2022 aikana. Kauppahinta ei ole julkinen.

Aktiivinen toimija alan konsolidaatiossa

TietoAkseli on Jyväskylässä Mikko ja Sari Akselinin 1991 perustama talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden asiantuntijayritys. Sen yhteenlaskettu liikevaihto nousee kaupan jälkeen yli 17 miljoonaan euroon, millä yhtiö yltää Suomen kymmenen suurimman yksityiselle sektorille palveluita tuottavan taloushallinnon palveluntarjoajan joukkoon. Järjestelyn tullessa voimaan TietoAkseli työllistää eri toimipisteissään yhteensä yli 250 taloushallintoalan asiantuntijaa. 

– Konsolidaatio taloushallintoalalla jatkuu vahvana ja me aiomme olla siinä aktiivisena toimijana rehdisti ja rohkeasti mukana. Haluamme kasvaa yhdessä Turun Tilikeskuksen kanssa aidosti asiantuntevana, henkilöstön hyvinvointiin panostavana ja asiakaslähtöisenä organisaationa, TietoAkselin toimitusjohtaja Samuel Akselin sanoo. TietoAkselin pääomistajaksi tuli viime vuonna kotimainen, keskisuuriin kasvuyrityksiin Suomessa sijoittava pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot. MB hallinnoi yhteensä noin 500 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Yrityksen merkittävä omistaja on edelleen myös TietoAkselin perustajien Mikko ja Sari Akselinin perhe. Myös yrityksen avainhenkilöillä on omistusta yhtiössä.