Turun Kauppahalli. Kuva: Turun kaupunki/Pekka Valllila
Uutiset

Turun Kauppahallin korttelin kehittämisestä avoin ideaseminaari keskiviikkona 9.2.

Turun Kauppahallin ympäristöä koskeva suunnittelu on käynnistynyt vuoden alussa. Keskiviikkona 9.2. klo 18–19.30 järjestettävässä ideaseminaarissa esitellään hanketta sekä kerätään ideoita siitä, miten korttelia voitaisiin kehittää entistä viihtyisämmäksi ja kiinnostavammaksi kokonaisuudeksi.

Kauppahallin ympäristöä kehitetään uudella tavalla yhteistyön avulla. Hankkeessa kuullaan alusta asti korttelin yrittäjien, kiinteistönomistajien ja turkulaisten toiveita kehittämisen oikeasta suunnasta. Ideaseminaarissa esitellään hanketta ja sen eri vaiheita, sekä kerätään kehitysideoita suunnittelun ja tulevan kaavamuutoksen lähtöaineistoksi.

Kauppahallin korttelin kehittämisen tavoitteena on vahvistaa ydinkeskustan ja jokirannan yhteyttä, rakentaa turkulaista kaupunkikulttuuria ja kehittää onnellisen kaupungin infrastruktuuria. Tavoitteena on luoda puitteita, joissa on tilaa yrittää, kokea elämyksiä ja nauttia kaupunkikulttuurista – tilaa, josta turkulaiset voivat olla ylpeitä. Uusi Kauppahallin kortteli kutsuu yrittäjät näyttämään potentiaalinsa ja intohimonsa, kaupunkilaiset nauttimaan korttelista ja sen palveluista sekä vierailijat kokemaan uusi kortteli luontevana osana historiallista Turkua.

Kaupungin kumppanina hankkeessa on syksyllä 2020 järjestetyssä Sytytä Turku -ideakilpailussa ehdotuksellaan ”Turun kauppahallikortteli 2026” menestynyt, kansainvälisesti arvostettu arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit. JKMM:n tarina alkoi 20 vuotta sitten juuri Turusta, meille tärkeän kirjastokorttelin onnistuneesta uudistamisesta. Nyt on Kauppahallin korttelin vuoro. Ideaseminaarin osallistujat pääsevät kertomaan, mitä kaikkea he toivoisivat uudistuvaan kortteliin.

Ideaseminaarin osallistumislinkki sekä lisätietoa Kauppahallin korttelista ja sen kehittämisen vaiheista osoitteessa www.turku.fi/kauppahallin-kortteli. Sivuilta voi myös tilata Kauppahallin korttelin ja ydinkeskustan kehittämistä koskevat tiedotteet sähköpostiin.

Microsoft Teams -alustan kautta järjestettävään ideaseminaariin pääsee osallistumaan suoraan linkistä https://bit.ly/3KP9KsL.