Viime vuonna perinteinen julistus julistettiin ilman yleisöä. Kuva: Turun kaupunki
Uutiset

Turun joulurauhan julistuksessa tulee käyttää maskia

Turun perinteisessä joulurauhan julistuksessa tulee käyttää koronatilanteen takia maskia. Joulurauhan julistus ollaan järjestämässä jouluaattona normaalilla tavalla. Viime vuonna perinteinen julistus julistettiin ilman yleisöä. Turun kaupunki varautuu tänäkin vuonna myös muihin vaihtoehtoihin, jos koronatilanne heikkenee entisestään.

Turku seuraa tarkasti koronatilanteen kehittymistä Varsinais-Suomessa tulevien viikkojen aikana ja noudattaa kaikkia terveysviranomaisten määräyksiä toimissaan.

Lopullisen päätöksen yleisön läsnäolosta joulurauhan julistustilaisuudessa tekee pormestari Minna Arve. Päätöksen tarkkaa päivämäärää on toistaiseksi liian aikaista antaa. Tilaisuuden järjestelyistä tiedotetaan uudelleen heti, kun niiden toteuttamistapa tarkentuu.

Jos joulurauhan julistus voidaan viedä läpi normaalisti yleisön läsnä ollessa, tilaisuudessa on vahva maskisuositus. Jokaisen paikan päälle saapuvan oletetaan käyttävän kasvomaskia Vanhalle Suurtorille saavuttaessa, koko tilaisuuden ajan ja sieltä poistuttaessa.

Tilaisuuden luonteen huomioon ottaen koronapassin tarkastaminen on käytännön syistä mahdotonta.

Turun kaupunki pitää tärkeänä, että maskeja käytetään myös joulumarkkinoilla ja muissa joulutapahtumissa – samoin kuin busseissa ja kaupungin palveluissa.

Joulurauhatilaisuuden ohjelmaan ei ole tulossa muutoksia. Julistuksen lukee Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen.

Paikalla olevan Laivaston soittokunnan kapellimestarina toimii ensimmäistä kertaa musiikkikomentajakapteeni Juha Ketola. Lauluosuuksista vastaavat Mieskuoro Laulun ystävät ja Turun NMKY:n mieskuoro Naskalit. Laulun ystävien taiteellisena johtajana toimii ensi kertaa Nikke Isomöttönen.