Avaus Ruotsin markkinoilla on ensimmäinen askel kohti vahvaa jälleenmyyntiverkostoa koko Euroopassa. Kuva: Drop
Uutiset

Turkulaislähtöinen Kasvu Open -finalisti Drop solmi jättidiilin Ruotsiin

Suomalainen poreallasvalmistaja Drop aloittaa porealtaidensa myynnin Ruotsissa yhteistyössä Hydropool Sverigen kanssa. Strategisen yhteistyön odotetaan hyödyttävän molempia osapuolia, koska sen seurauksena sekä tuotemallisto että myyntiverkosto laajenevat.

– Huomasimme heti jakavamme samat visiot ja tavoitteet, mikä on ratkaisevan tärkeää yhteistyön menestymisen kannalta, toteavat Hydropool Sverigen toimitusjohtaja Niclas Janzén ja Drop Design Poolin toimitusjohtaja Ilkka Haapaniemi.

Drop on turkulaislähtöinen yritys, nykyisin yritys toimii Helsingissä. Yrityksen tuotanto on Salossa. 

Drop ja Hydropool ovat molemmat vahvasti kasvuhakuisia yrityksiä. Drop on onnistunut kasvamaan nopeasti ja pyrkii saamaan 15 prosentin markkinaosuuden Suomen poreallasmarkkinoista. Hydropoolin tavoite on olla johtava jälleenmyyjä Ruotsin poreallasmarkkinoilla vuoteen 2025 mennessä.

Lokakuussa allekirjoitettu yhteistyösopimus antaa Hydropool Sverigelle yksinoikeuden edustaa Dropin porealtaita ja muita tuotteita Ruotsissa. Hydropool on tällä hetkellä yksi Ruotsin suurimmista ulkoporeallasketjuista. Hydropoolin tavaramerkillä myydyt tuotteet ovat hintaluokassaan eksklusiivisia, ja sen vuoksi tavaramerkki on yksi markkinoiden suurimpia Ruotsissa.

Avaus Ruotsin markkinoilla on ensimmäinen askel kohti vahvaa jälleenmyyntiverkostoa koko Euroopassa. ––Saimme Kölnissä lokakuussa järjestetyillä Aquanale-messuilla erittäin myönteistä palautetta Keski-Euroopasta, ja olemme sen vuoksi aloittaneet neuvottelut jälleenmyyntiverkoston laajentamisesta myös moneen muuhun maahan, Haapaniemi kertoo.

Drop Design Pool Oy on vuonna 2009 perustettu designalan yritys, joka myy ulkoaltaita ja designtulia. Yrityksen liikevaihto vuonna 2019 oli 1.8 miljoonaa euroa, ja se työllistää 7 henkilöä. Pisaranmuotoinen, luonnosta inspiraationsa saanut Drop-allas on suunnittelija Nikolai Ruolan käsialaa, ja se sai vuonna 2015 Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Vuoden Designteko -palkinnon