Vasemmalta oikealle: Sara Resvik ja Sara Wimmercranz, BackingMinds, Iranthi Gomes, Serviceform, Susanne Najafin, Eleven ja Jarkko Oksanen, Serviceform.
Uutiset

Turkulainen teknologiayhtiö Serviceform keräsi ruotsalaisilta kahden miljoonan euron rahoituksen

Vuonna 2018 perustettu turkulainen kasvuyritys Serviceform hakee kovempaa kasvua uusilta markkinoilta.

Serviceform on Iranthi Gomesin ja Jarkko Oksasen luomus ja sen markkinointiratkaisuja on käytössä yli 1500 verkkosivustolla yhdeksässä eri maassa. Turkulainen yritys auttaa organisaatioita liidigeneroinnin, asiakashallinnan ja -palvelun saroilla luomalla yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä digitaalisia työkaluja, kuten chat botteja, live chatteja ja dynaamisia lomakkeita pk-yritysten tarpeisiin. Tarjolla on myös pelkistetty CRM, analysointityökaluja ja sosiaalisen median työkaluja, jotka tekevät asiakashallinnasta entistä helpompaa.

-Pyöritimme pientä kahvi-catering-yritystä Australiassa ja huomasimme selvän puutteen pienyrityksille tarkoitetuissa digitaalisissa työkaluissa. Näin syntyi Serviceform, kertoo Iranthi Gomes yrityksen alkutaipaleesta ja jatkaa:

-Lähes kaikki yrityksille suunnatut SaaS-palvelut vaativat jonkin verran kokemusta palveluiden käytöstä ja niiden käyttöönotosta. Me haluamme muuttaa tämän.

Yritys kertoo, että se on nyt kerännyt kaksi miljoonaa euroa ruotsalaisilta sijoittajilta laajentumistaan varten.

Yrityksen rahoituskierros kulki vahvassa ruotsalaiskomennossa Sara Wimmercranzin (Footwayn perustajajäsen ja Ruotsin Draknäsetin eli Shark Tankin jäsen)  ja Susanne Najafin (Elevenin perustaja ja Stockmannin sekä Lindexin hallitusjäsen) johdolla. Tämän lisäksi rahoituskierroksella mukana oli myös jo Serviceformiin sijoittanut Gorilla Capital.    

-Olemme erittäin vakuuttuneita nichestä jonka Serviceform on löytänyt. Perinteisille yrityksille ei ole tarjolla helppokäyttöisiä ja yksinkertaistettuja digitaalisia tuotteita ja Serviceform on löytänyt siihen ratkaisun. Kun vielä näimme, että asiakasyritysten liidien määrä voi jopa kolminkertaistua, niin ymmärsimme, että käsissämme on kultakimpale. Alhainen asiakaskato on myös osoittanut meille kuinka tyytyväisiä asiakkaat ovat, kertoo Sara Wimmercranz, BackingMindsin perustajajäsen.

-Gorilla Capital on ollut Serviceformin sijoittaja vuodesta 2018 ja näin ollen olemme nähneet heidän koko kasvutarinansa. Heidän kasvunsa on ollut yksi vakaimmista portfoliossamme ja nyt he ovat valmiit siirtymään seuraavalle tasolle, kehuu Risto Rautakorpi, Gorilla Capitalin  Managing Partner tähänastista tekemistä.

Rahoitus tullaan käyttämään pääsääntöisesti seuraavasti:

  1. Laajentuminen uusille markkinoille. Aloitus Ruotsista ja sen jälkeen Keski-Eurooppaan Luxemburgiin perustettavan hubin kautta.
  2. Liiketoimintamallin skaalaaminen Suomessa, Espanjassa ja Sri Lankassa. Tekijöiden määrä tulee kasvamaan 30:stä sataan henkilöön.
  3. Tuoteportfolion jatkuva kehittäminen vastaamaan asiakastarpeisiin.