Sofokus on työntekijöiden omistama kasvuyritys.
Uutiset

Turkulainen Sofokus voitti kansainvälisen innovaatiokilpailun sarjassa “Organisaatio & kulttuuri”

Sofokus on valittu ainoana suomalaisena yrityksenä yhdeksi voittajista kansainvälisen International Innovation Awards 2021 -kilpailun sarjassa ”Organisaatiot ja kulttuuri”. Kilpailun muita voittajia ovat muun muassa Vodafone Saksa, Dubain poliisilaitos ja MIT Hong Kong.

International Innovation Awards (IIA) on kansainvälinen ohjelma, joka palkitsee merkittäviä keksintöjä ja kannustaa yrityksiä investoimaan innovointiin. Turkulainen Sofokus on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijakonserni, joka auttaa kunnianhimoisia asiakkaitaan menestymään uudessa normaalissa digitaalisen sydämen ratkaisuilla. Better Monday on asiantuntijayritysten tarpeisiin kehitetty kokonaisvaltainen työhyvinvoinnin ja organisminohjauksen konsepti.

”Uskomme, että asiantuntijatyö on globaalissa murroksessa, ja työhyvinvointi on nousemassa yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä työnantajakuvan rakentamisessa. Kaikki lähtee ihmisistä, niin myös mallimme”, kiteyttää Milla Heikkilä, Sofokuksen Chief Happiness Officer.

Better Monday -konsepti sai alkunsa vajaat kymmenen vuotta sitten Sofokuksen omista tarpeista muuntautua modernisti ohjautuvaksi ja johdetuksi asiantuntijayritykseksi. Yritys on esimerkiksi korvannut perinteisen johtoryhmän virtuaalisella The Expendables -päätöksentekofoorumilla, johon kuka tahansa henkilökunnasta voi halutessaan osallistua. Sofokus tarjoaa henkilöstölleen myös viikon palkallista LifeSaver-lomaa, jolla taistellaan pandemiauupumusta vastaan.

”Juhlistamme IIA-kisassa menestymistämme julkaisemalla ’Oppimisen Lämpömittarin’, joka on käytännönläheinen malli nopeuden ekonomian saavuttamiseen kasvua tavoittelevissa organisaatiossa”, kertoo Teemu Malinen, Sofokuksen perustaja.

Oppimisen Lämpömittari on ladattavissa ilmaiseksi Sofokuksen sivuilta osoitteessa sofokus.com.