Kuvassa reunoilla Alexandre Mongeon (CEO/Chairman) ja Xavier Montagne (COO/CTO), Vision Marine Technologies, sekä keskellä Nextfourin toimitusjohtaja Niklas Öhman.
Uutiset

Turkulainen Nextfour solmi miljoonakaupat USA:n veneilyelektroniikka-markkinoille

Turkulainen Nextfour on solminut aiesopimuksen Nasdaq-pörssissä listatun Vision Marine Technologiesin kanssa ja sopinut keskinäisestä kehityksestä ja teknologiaostoista, jotka ovat arvoltaan noin kaksi miljoonaa euroa. Avaus on samalla ensimmäinen laatuaan Pohjois-Amerikan markkinoille.

Turkulaisen teknologian tuotekehitysyritys Nextfourin missio on mahdollistaa veneily kaikille tekemällä siitä helpompaa. Tätä varten yritys on kehittänyt Q Experience -tuoteperheen, joka saumattomasti integroi kaikki veneilyyn tarvittavat toiminnot helppokäyttöisesti yhteen näyttöön. Yritys kertoo, että Q Experience -tuoteperhe on ensimmäinen tuote vapaa-ajan veneilyssä, joka vie veneilyn kohti edistynyttä autokäyttökokemusta. Laite yhdistää veneen mittaristot, mobiililiittettävyyden, karttaplotterin, vahti- ja sääpalvelun, sekä viihdejärjestelmän yhteen laitteeseen.

-Tavoitteemme oli aloittaa Pohjois-Amerikan toiminnot ja myynti vasta vuonna 2023, mutta tällä hetkellä tuotteitamme kohtaan on niin paljon kiinnostusta, että olemme aikaistamassa toimintamme aloituksen, toteaa Nextfourin toimitusjohtaja Niklas Öhman.

-Saimme marraskuussa suomalaisen pääomasijoittajan Verso Capitalin mukaantulon myötä lisää pääomaa kasvun mahdollistamiseksi ja nyt voimme lähteä hiukan aikaistetusti avaamaan markkinoita rapakon toiselle puolelle. Samalla myös markkinat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ovat auenneet.

Nextfourin uusi yhteistyökumppani Vision Marine Technologies, Inc. (Nasdaq: VMAR), on yksi moottorivalmistajien markkinajohtajista ekologisen veneilyn mahdollistajien joukossa. VMT johtaa ekologista kehitystä taistelussaan vesistöjen likaantumista vastaan, samalla haastaen perinteiset polttomoottoroidut ratkaisut lähes äänettömällä ja päästöttömällä täyssähköisellä perämoottoripropulsiojärjestelmällään.   

Vision Marine Technologies on aloittamassa volyymituotannon tämä vuonna yhdessä McLaren Engineeringin, Linamar Technolgiesin ja Octillionin kanssa. Tavoitteena on 18-30 jalkaisten (5 – 10 m) veneiden segmentti ja erityisesti Yhdysvalloissa suositut ponttooniveneet, joita vuosittain myydään noin 70 000 kappaletta.

Keväällä julkaistaan ensimmäiset isot venevalmistajamerkit, joihin Nextfourin kokonaisjärjestelmiä aletaan asentamaan.

Nextfour Solutions Ltd.

Nextfour Solutions on osa Nextfour Groupia Turussa. Se on korkean teknologian tuotekehitysyritys, joka suunnittelee omien marine- ja ajoneuvoteollisuuden laitteiden lisäksi asiakkailleen lääkinnällisiä, tietoliikenne- sekä teollisuuslaitteita avaimet käteen palveluna. Nextfour Group, Nextfour Solutions, Nextfour Technologies, Nextfour Wireless sekä Nextfour Design muodostavat Nextfourin, joka kahdella liiketoiminta-alueellaan tarjoaa ulkopuolisille kokonaisvaltaisesti tuotekehityspalveluja avaimet käteen periaatteella sekä valmistaa Q Experience -ekosysteemiin kuuluvia monitoiminäyttöjä huviveneteollisuuteen. Konsernin yhteenlaskettu liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella noin 7 M€ ja työllistää n. 50 henkilöä Turussa. Tuotteet tunnetaan Suomessa mm. Buster Q-, Yamarin Q-, Askeladden C-Command ja Cross Q-nimillä. Tuotteet räätälöidään venevalmistajien sekä loppukäyttäjien toiveiden mukaan. Yritys on palkkaamassa kevään aikana 15 henkilöä lisää eri tehtäviin.