Maanpää Geon uudet omistajat Juho Laulajainen (vas.) ja Kustaa Raitamäki.
Uutiset

Turkulainen maaperätutkimuksia tekevä SM Maanpää Oy siirtyy uuteen omistukseen

Geosuunnittelua ja maaperän pohjatutkimuksia tekevän turkulaisen SM Maanpää Oy:n geoliiketoiminta siirtyy uuteen omistukseen 1. helmikuuta 2022 alkaen. Yrityksen vuonna 1981 perustaneet Sauli ja Maritta Maanpää siirtyvät taustalle ja jatkossa yrityksen toiminnasta vastaavat DI Kustaa Raitamäki ja insinööri Juho Laulajainen. Omistajanvaihdoksen myötä yrityksen nimi muuttuu Maanpää Geo Oy:ksi. 

Maanpää Geo on vahva toimija Turun seudulla. Vaikka toimeksiannot tulevat pääosin Turusta, yrityksen toimialue on koko Suomi.  

– On tärkeää tietää, millaisessa maastossa rakennustyömaa sijaitsee. Pohjatutkimukset ja niiden pohjalta tehdyt teknisesti toimivat maa- ja pohjarakentamista koskevat suunnitelmat ovat onnistuneen rakentamisprojektin perusta. Tutkittavat kohteet ovat kaikenkokoisia autokatoksista logistiikkaterminaaleihin, Juho Laulajainen kertoo. 

Omistajanvaihdoksen jälkeen yrityksen laaja palveluvalikoima maaperätutkimuksista, mittauksiin, kartoituksiin, suunnitteluun ja asiantuntijalausuntoihin säilyy. 

– Maanpää on aina ollut turkulainen täyden palvelun geotekniikan asiantuntijayritys ja siitä on kasvanut vahva paikallinen toimija. Yritys on tunnettu hyvästä laadusta ja se säilytetään jatkossakin, sanoo Kustaa Raitamäki. 

Rakentamisen kasvu lisää tarvetta
maaperätutkimuksille ja uusille työntekijöille 

Maanpää Geo Oy:n uudet omistajat Kustaa Raitamäki ja Juho Laulajainen ovat työskennelleet ostamassaan yrityksessä yli vuosikymmenen ajan. Molempien tiet kohtasivat Sauli Maanpään kanssa jo kouluaikoina Maanpään toimiessa myös opetustehtävissä. 

Tällä hetkellä yrityksen vahvuuteen kuuluu kolme suunnittelijaa ja yksi suunnitteluavustaja, viisi maaperätutkijaa, kartoittaja sekä rakennusgeologi. Yrityksellä on myös Turussa oma maalaboratorio, jossa käsitellään omasta tutkimustoiminnasta syntyviä näytteitä.  – Myös tarvetta uusille geosuunnittelijoille on, sillä Turun talousalueella rakentamisen markkinanäkymät ovat hyvät, Raitamäki sanoo.