Mikko Rantanen on aktiivinen sarjayrittäjä Turun seudulla.
Uutiset

Turkulainen Loisto Kotipalvelu ostaa ABC Palvelu Siivous & Konsultoinnin siivousliiketoiminnan

Loisto Kotipalvelu -brändillä tunnettu turkulainen yritys, Kotimaan Huolenpitopalvelut Oy, vahvistaa yrityssiivousosaamista ostamalla turkulaisen ABC Palvelu Siivous & Konsultointi avoimen yhtiön liiketoiminnan.

-Tämä liiketoimintakauppa oli strateginen päätös, jolla vahvistamme asemaamme laadukkaiden siivous- ja kotipalveluiden tuottajana Turun talousalueella. Liiketoimintakauppa kaksinkertaistaa nykyisen toimintamme laajuuden ja samalla se lisää resursseja ja joustavuutta, jotta voimme tulevaisuudessa palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja monipuolisemmin. Liiketoimintakaupan avulla tavoittelemme yhä laajempaa asiakaskuntaa yritys- ja taloyhtiösiivouspuolella, kertoo hallituksen puheenjohtaja Mikko Rantanen.

Loisto Kotipalvelu on tehnyt kolmen vuoden aikana kolme liiketoimintakauppaa, ja uusimman liiketoimintakaupan jälkeen yritys työllistää noin 30 henkilöä osa-aikaisesti tai täysipäiväisesti.

Rantasen mukaan yrityskaupoissa oppii sen, ettei yksi tapa toimia ole se ainoa oikea.

-Tavoittelemme yrityskaupoissa aina myös tietopääoman ja hiljaisen tiedon antamaa oppia, jolla voimme jatkuvasti kehittää omaa toimintaamme. Menestyäkseen yrityksen pitää aina tutkia uusia tapoja toimia ja soveltaa parhaita oppeja käytäntöön. Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana myös panostaneet paljon toiminnan sähköistämiseen ja automatisointiin, mikä on hyödyksi niin työntekijöiden, ympäristön, palveluntuottajan kuin asiakkaidenkin näkökulmasta. Esimerkiksi toimiva logistiikka lyhentää siirtymiä, lisää ekologisuutta ja alentaa kuluja.

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Rantanen on aktiivinen sarjayrittäjä Turun seudulla. Hän on mukana useissa yrityksissä ja yhdistyksissä, ja Rantasen kasvot ovat tulleetkin monelle tutuksi eri yhteyksistä. Viimeisimpänä hänet valittiin Turun Yrittäjien puheenjohtajaksi vuosiksi 2022–2023.

-Vuonna 2018 heräsimme vanhusten heikkolaatuiseen ja puutteellisiin hoito- ja kotipalveluihin. Näimme ulkopuolisen silmin suuren potentiaalin toimintatapojen kehittämiselle perinteisellä alalla. Perustimme 2018 loppuvuodesta yrityksen, ja lähdimme suunnitelmallisesti etsimään kasvua liiketoimintakaupoilla. Vuoden 2019 puolen välin jälkeen teimme ensimmäiset kaksi yritysostoa, jotka keskittyivät koti- ja toimistosiivouksiin. Vuosina 2020–2021 laajensimme palveluitamme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin uusilla palveluilla. Nyt etsimme edelleen kasvua niin toiminnan kehittämisellä kuin liiketoimintakaupoilla, kertoo Rantanen.