Turku-pullaa koristaa suklainen Turun vaakuna.
Uutiset

Turku maistuu nyt paremmalta kuin koskaan: MBakery loi Turku-pullan

Turku on saanut oman, herkullisen nimikkopullan, jota koristaa suklainen Turun vaakuna. Uusi nimikkoleivonnainen on MBakeryn rakkaudenosoitus Turulle.

Maanantaina lanseerattiin Turulle nimikkoleivonnainen, jonka myötä Turku maistuu nyt paremmalta kuin koskaan. Turkulaisen leipomo MBakeryn valmistamassa Turku-pullassa on pullan välissä Turku-suklaalla maustettua kinuskikermaa ja päällä suklainen Turun vaakuna.

Turun pormestari Minna Arve toivoo herkulle pitkää ikää. 

– Pulla tekee ihmiselle hyvää, Turku-pulla vielä parempaa, sanoo Arve.

Turku-pullan on kehittänyt leipomo MBakeryn yrittäjä Mikko Hietala.

– Kun mietimme leipomolla uusia tuotteita täksi kevääksi, luin samalla asiakkaidemme lähettämiä viestejä. Yhtäkkiä keksin, että meidän pitää yhdistää supersuosittu Turku-suklaa ja leipomomme omatekoinen pulla. Kuten sanonta sanoo, kun yhdistää kaksi erinomaista, lopputulos ei voi olla muuta kuin loistava!

Asiakkaat ovat ottaneet viime syksyn Turun päivänä markkinoille tuodut Turku-suklaalevyn ja Turku-suklaapallot omakseen. Tuotteita myydään niin paljon kuin vain MBakery ehtii niitä käsityönä valmistaa.

– Turku-tuotteiden suosio on yllättänyt meidät kaikki! Esimerkiksi joulun alla veimme aamuisin kuorman suklaata kahviloihimme, ja iltaan mennessä kaikki oli myyty, Hietala naurahtaa.

MBakeryn Turku-suklaatuotteet on ideoitu yhteistyössä Visit Turun kanssa.

Saatuaan idean Turku-pullasta Hietala oli yhteydessä Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenojaan. Tämä näki heti tuotteessa valtavaa potentiaalia.

– On erittäin tärkeää, että Turusta voi ostaa paikallisten yritysten valmistamia ruokamatkamuistoja, ja että uusia tuotteita kehitellään koko ajan lisää, Hirvenoja sanoo. 

MBakery ja Visit Turku ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä: Hietala suunnitteli suositun Kiss My Turku -leivoksen vuonna 2015, ja MBakery on ollut mukana Eat My Turku -hankkeen työpajoissa, joissa on suunniteltu ruokamatkamuistoja Turulle.

Turku-pullat tulevat myyntiin maanantaina 24.1. Tuotteita on myynnissä MBakeryn omissa pisteissä ja useissa Turun alueen kaupoissa.

Turun Mälikkälässä toimiva leipomo MBakery täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu kakkuja, leivoksia ja pullia, juureen leivottua leipää ja muita suolaisia tuotteita sekä suklaatuotteita ja jäätelöitä. MBakeryllä on leipomomyymälä Turun Salvumiehenkadulla, kahvila Piece of Cake ja ravintola MBistro Turun kauppahallissa sekä kahvila Take the Cake kauppakeskus Myllyssä. MBakery työllistää Turun alueella 25 henkilöä.