Kevät on tuonut tullessaan uusia ravintoloita ja kesä tarjoilee herkullisia tapahtumia ruoan ystäville.
Voiveljet avasivat vapuksi yhdeksännen ravintolansa Brundelin Aboa Vetus Ars Nova -museon yhteyteen. Erilaiset herkulliset leivät ovat tämän uutuuden juttu. Ravintolatoivoo perheitä saapumaan matalalla kynnyksellä rennon ruoan äärelle. Sisäpiha tulee myös ravintolan käyttöön tuoden jokirantaan uutta väriä ja ohjelmaa laidasta laitaan.
Taiteentalon makasiinit on ansaitusti myös herätetty eloon. Tämä täysin uniikki upea vanhan Turun miljöö on saatu nyt kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.
Brasserie Amelie on avattu maaliskuussa. Ravintola tarjoilee klassista ranskalaista ruokaa modernilla tvistillä osoitteessa Linnankatu 3.
Kirkkopuiston Terassi jatkaa viidettä kesäänsä kulttuurihistoriallisessa maisemassa Aurajoen ja Tuomiokirkon välissä.
Kesän leppoisimmaksi tapahtumaksi julistautuva Neitsytperunafestivaali, järjestetään tuttuun tapaan Panimoravintola Koulun sisäpihalla 13. ja 14. kesäkuuta. Tarjolla on maisteluannoksia viideltä eri ravintolalta. Mukana on Panimoravintola Koulu, Nomad Food and Wine, Turun Keittiömestarit, Xoco´s ja Kustavin Kipinä. Festivaalin idea on juhlistaa Suomen upeimpiin ruokatuotteisiin kuuluvan varsinaissuomalaisen varhaisperunan ilosanomaa.
Tapahtuman vetäjä Jorma Haranen toivottaa kaikki tervetulleeksi pottuilemaan!

Kauppahalli ja torikin tuo uusia yrittäjiä kesäksi kaupunkilaisten ja turistien iloksi.
Turun ruokaviikkojen aikana juhlitaan myös uuden perunan äärellä, kun varhaisperunapäivää vietetään 15.6. Kauppatorilla. Eli peruna saa ansaitsemansa huomion Turun kesässä!