Uutiset

Turku ja Logomo kutsuvat juhlimaan marraskuussa

Turun 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta, mikä tarkoittaa, että myös luovien alojen tapahtumakeskus Logomolla on 10-vuotisjuhlat. Logomon syntymäpäiväjuhlia ja Turun merkkivuotta juhlitaan lauantaina 20.11. Tuolloin Logomo avaa ovensa kaikille kaupunkilaisille. Päivä huipentuu syntymäpäiväkonserttiin, jossa lavalle Lenni-Kalle Taipaleen kanssa astuvat yllätyksenä pidettävät, suomalaiset eturivin tähtiartistit. Konsertin jälkeen Logomo muuntautuu Turun suurimmaksi yökerhoksi.

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tasavuosijuhla yhdistyi luontevasti Logomon syntymäpäiviin.

– Juhlimiselle ei voisi olla parempaa paikkaa kuin Logomo, joka on yksi Turku 2011 -vuoden näkyvimmistä hankkeista ja tunnetuimmista asioista, sanoo Turun pormestari Minna Arve.

Kulttuuripääkaupunkivuoden pääviesti Kulttuuri tekee hyvää kumpusi suoraan vuoden mittavasta ohjelmasta ja esitteli suomalaisille kulttuurin moninaiset vaikutukset ihmisten ja myös kaupungin hyvinvointiin. Suurhankkeista investointi Logomoon on tullut kaupungille moninkertaisena takaisin.

Logomo juhlii tasavuosia 

Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2011 jätti Turkuun paljon positiivisia jälkiä, joista luovien alojen tapahtumakeskus Logomo on yksi merkittävimmistä. Turku 2011 -ohjelma tarvitsi toteutuakseen uusia ja muuntautumiskykyisiä tiloja, ja näin vanhaan konepajaan syntyi Logomo, joka on nykyään merkittävä tapahtuma- ja kongressitalo koko Suomessa.

Logomossa järjestettiin vuonna 2019 yli 1300 erilaista tilaisuutta, kuten suurkonsertteja, konferensseja, messuja, oopperaa, teatteria, tv-produktioita ja moninaisia yritystilaisuuksia. Logomo Byråssa ja Konttorissa työskentelee noin 400 ihmistä noin 90 yrityksessä ja talosta löytyy 700 neliötä taiteilijoille tarkoitettuja työtiloja.

Logomon syntymäpäiväjuhlien suunnittelu lähti nimenomaan talon monipuolisuudesta.

– Tavoitteemme on tuoda esiin Logomoa kaikille avoimena kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskuksena, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kuvailee. 

– Juhlapäivän kattaus onkin ainutlaatuisen laaja lastenohjelmasta elokuviin ja taidenäyttelyyn, hän jatkaa. Illalla nautitaan vielä juhlakonsertista ja tanssitaan Turun suurimmassa yökerhossa.

Monipuolinen syntymäpäiväohjelma

Monet kulttuuripääkaupunkivuonna syntyneet konseptit elävät edelleen kymmenen vuoden jälkeen, kuten oli tarkoituskin. Kulttuuripääkaupunkivuoden tavoitteena oli jättää pysyviä jälkiä kaupunkiin.

– Halusimme kulttuuripääkaupunkivuodeksi syntyneet lukuisat hankkeet osaksi juhlaa. Mukana ovat mm. Turku Rock Academy ja Flame Jazz, Päivi Rytsä kertoo.

Ohjelmaa on aamusta iltaan lapsille ja aikuisille, kulttuurin ja ruuan nälkäisille sekä tietysti musiikin ystäville ja tanssikansalle. Syntymäpäivä huipentuu Lenni-Kalle Taipale All Stars -konserttiin Suomen ykkösrivin tähtiartistien kanssa. Turun suurimmassa yökerhossa tanssittavat konsertin jälkeen huippu-dj:t. 

– Ydinajatuksemme on alusta asti ollut, että Logomo tarjoaa sekä estradin loistaa että paikan kohdata. Synttäreillä nämä teemat yhdistyvät täydellisesti, kun kutsumme kaikki kaupunkilaiset juhlimaan yhdessä, Rytsä kiteyttää.

Logomon syntymäpäiväjuhlilla vietetään myös Turku 2011 -merkkipäivää.

Syntymäpäivien ohjelma 20.11.

Avoimet ovet – ilmainen sisäänpääsy 

10:00 ovet

Kino:
10:30-12:00 Elokuvakaupunki Turku ry esittää: Onneli, Anneli ja nukutuskello
13:00-14:30 Elokuvakaupunki Turku ry esittää: Rölli ja kultainen avain

Galleria:
10:00 alkaen Turku 2011 -kuvina lounge

Logi:
12:00-15:00 Johanna Oras Kukoistuksen koodi 2.0 -taidenäyttely, 
taiteilija esittelee näyttelyn teemat klo 13:15

Move:
12:00-15:00 Elokuva-avustajakuvaukset – Liity Länsi-Suomen 
elokuvakomission avustajarekisteriin!

Kitchen:
10:00-14:00 juhlabrunssi (21€/hlö, varaukset event@logomo.fi

Ohjelma täydentyy jatkuvasti, ajantasainen tieto Logomon sivuilla: https://logomo.fi/logomo-10-vuotta

Iltaohjelma – maksullinen 

20:00 ovet

Logomo-Sali:
20:00 Lenni-Kalle Taipale All Stars -konsertti Suomen eturivin artistien kanssa
22:00 jatkot Turun suurimassa yökerhossa

Teatro-sali:
21:30-01:00 Turku Rock Academy

Galleria:
20:00 alkaen Turku 2011 -kuvina lounge

Logi:
20:00-23:00 Johanna Oras Kukoistuksen koodi 2.0 -taidenäyttely

Move:
19:00-22:00 Flame Jazz: Mikko Innanen (aiemmin ostetut konserttiliput 
käyvät myös Logomon-iltatapahtumaan)

Kino:
20:00-01:00 Turku elokuvat

Ohjelmaa täydentyy jatkuvasti, ajantasainen tieto Logomon sivuilla: https://logomo.fi/logomo-10-vuotta

Liput

Liput konserttiin ja iltaohjelmaan 25€/hlö, myynti alkaa pe 15.10. (lippu.fi)
Lippu sisältää myös sisäänpääsyn jatkoille.

Liput vain jatkoille klo 22 alkaen Turun suurimmassa yökerhossa 10€/hlö, myynti alkaa pe 15.10. (lippu.fi)