Uutiset

Swan European Regatta tuo merten kaunottaret Aurajokirantaan

Turun merellisen kesän päätapahtuma Swan European Regatta järjestetään Turussa ja Airistolla 21.-25.7. Yleisölle regatta tarjoaa kauniiden purjeveneiden ihastelun lisäksi runsaasti viihteellistä ohjelmaa Jokisataman alueella.

Purjehduspäivien jälkeen purjeveneet ankkuroivat Aurajoen varteen vierasvenesatamaan joen molemmin puolin, jolloin yleisölle on vapaa pääsy ihastelemaan niitä rannalta käsin.

Turussa Swan-regatta on järjestetty aiemmin kolme kertaa: vuonna 2006 Turun Pursiseuran täyttäessä 100 vuotta, vuonna 2012 ja vuonna 2016, jolloin vietettiin Nautorin perustamisen 50-vuotisjuhlavuotta.

Turun ja Airiston tarjoamat puitteet ovat vakuuttaneet niin Nautorin kuin purjehtijatkin. Purjehdus-olosuhteet kilpailemiseen ovat sopivan haastavat ja Swan-perheen yhdistävän regattasataman sijainti aivan kaupungin sydämessä ainutlaatuista. Heinäkuiseen regattaan osallistuu lähes 50 venettä Suomesta, Ruotsista ja Saksasta.

– Turun Pursiseurassa olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että Nautor on jälleen kerran valinnut meidät järjestäjäksi. On hienoa, että poikkeusolojen ja epävarmuuden jälkeen regatan järjestäminen on tänä kesänä mahdollista. Nautor on vaativa yhteistyökumppani ja haluaa tarjota Swan-purjehtijoille korkean tason järjestelyt niin merellä kuin maissa, toteaa Turun Pursiseuran kommodori Samuli Salanterä.

Swan-purjeveneitä Pietarsaaressa valmistava Nautor’s Swan on merkittävä laatubrändi omalla alallaan ja erinomainen esimerkki suomalaisesta yritystoiminnasta ja osaamisesta. Alihankkijat mukaan lukien Nautor tarjoaa työtä noin 500 suomalaiselle.

Yleisöohjelmaa regatan iltoihin

Turun kaupunki tukee Swan-regatan järjestelyitä tuottamalla tapahtumaviikonloppuun runsaasti yleisöohjelmaa. Rannan ohjelma keskittyy Varvintorille rakentuvalle ohjelmalavalle. Esiintyjinä viikonlopun aikana nähdään muun muassa Turku Jazz Orchestra, solistinaan Sami Pitkämö sekä viihdemusiikkiin keskittyvä Relax Corner, solistina Sami Saari.

Ohjelmaa on luvassa jokaisena tapahtumapäivänä keskiviikosta sunnuntaihin. Ohjelma tapahtuma-alueella Varvintorilla alkaa keskiviikosta lauantaihin klo 16:00 ja jatkuu iltaan saakka. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Swanien vierailu huipentuu purjeiden paraatiin sunnuntaina 25.7. klo 13:00.

Sunnuntaina päivään sijoittuva ohjelma on suunnattu perheen pienimmille ja Varvintorilla nähdään värikäs kattaus lasten suosikkiesiintyjiä. Lavalle nousevat ikisuosikit Mimi ja Kuku, vauhdikkaasti rokkaava lastenmusiikkibändi Kai Kuutamo ja merkkarit sekä Suomen suosituin vatsastapuhuja Sari Aalto. Esiintymässä nähdään myös Lahjan tyttöjen harrasteryhmiä sekä Ville Viking.

Tarkemmat ohjelmatiedot päiväkohtaisine esiintyjineen ja kellonaikoineen julkaistaan heinäkuussa.