Kirkkopuiston terassilla on jopa 800 asiakaspaikkaa.
Uutiset

Suosittu Kirkkopuiston terassi avautuu jo toukokuussa

Turun Tuomiokirkontorille levittäytyy tänäkin vuonna usean ravintolan yhteinen suurterassi. Jo kolmatta kesää toimiva Kirkkopuiston Terassi avaa kesäkautensa 13. toukokuuta ja se on auki joka päivä 14.8. saakka.

Suurterassi kokoaa seitsemän turkulaisen ravintolatoimijan tarjonnan yhteen jo kolmatta kesää. Luvassa on rennon modernia katuruokaa, mielenkiintoisia juomakokemuksia laatuviineistä pienpanimo-oluihin sekä perinteisen kesäkahvilan herkkuja.

Kesämenoja on terassilla tarjolla moneen lähtöön: maksuttomia jazz-konsertteja, juomafestivaaleja, juhannustanssit ja DJ-iltoja. Kaupunkilaiset voivat myös viime vuoden tapaan osallistua yhteiseen kaupunkiviljelyprojektiin. Kaikki alueen konsertit ja tapahtumat ovat kävijöille ilmaisia. 

“Turku on viihtymisen kaupunki, joka varsinkin kesäisin virkistyy ihan uudenlaiseen eloon. Kaupungissa elämiseen kuuluvat yhteisöllisyys ja erilaiset elämykset. Yhteisterassi on tänäkin vuonna monenlaisten kokemusten keskus”, kertoo terassitoteutuksen vastaava tuottaja Samuli Pasanen. 

Suurterasseja on kohonnut viime vuosina tiuhaan tahtiin eri kaupunkien keskuksiin, koska ulkoilmatiloissa toimiminen on ollut lähes ainoa kannattava toimintatapa ravintoloille pandemia-aikana. Kirkkopuiston Terassin kanssa suurin piirtein samaa kokoluokkaa ovat olleet muun muassa Helsingin Kasarmitorin kesäterassi ja Tampereen Keskustorin kesäkeidas.

Turussa uniikkia on terassitoteutuksen omaleimainen ympäristö. Terassialue kattaa Tuomiokirkontorin lisäksi viereisen Tuomiokirkonpuiston. Asiakaspaikkoja on yhteensä jopa 800. Puistoalueelle on tänä vuonna tulossa lisää penkkejä.

Viime vuonna Kirkkopuiston Terassi toi Vanhankaupungin alueelle 140 000 kävijää kesän aikana.

Aukioloajat:

Kirkkopuiston Terassin kesäkausi: 13.5.–14.8.2022.
Toukokuussa alue on auki: ma–to 10–22, pe–la 10–23, su 10–21.

Muiden kesäkuukausien aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.  

Alkukesän ravintolat, toukokuu-kesäkuu:

Karu Izakaya
Yum Bao, Bagel Housen pop up
Taco Pico de Gallo, Voi Veljet -yhtiön pop up

Juomaravintolat:

Kakola Brewing Company
The Cow
Viinibaari Vinho 

Kahvila:

Kesäkahvila Otava

Ruokatarjonnan osalta ravintolakonseptit muuttuvat kerran kesässä, kesä-heinäkuun taitteessa. Loppukesän ravintolat julkaistaan myöhemmin. 

Kesän tapahtumia Kirkkopuiston Terassilla

Maksuttomat jazz-konsertit: Flame Jazz Summer Live joka keskiviikko klo 18 alkaen. Ensimmäinen konsertti 18.5. 
DJ-illat: joka torstai klo 18 alkaen.
Avoin kaupunkiviljelypäivä to 19.5.
Viinipuisto-festivaalit 17.–18.6.

Turku Craft Beer Park -panimotapahtuma 7.–9.7.

Tapahtumien tietoja lisätään ja päivitetään osoitteessa: www.kirkkopuistonterassi.com