Uutiset

Suomalainen kuljetuspalvelu MyXLine on ”tavaroiden Uber”

Uudenlainen tavaroiden kuljetuspalvelu MyXline laajensi toimintaansa tänä kesänä Turkuun.
–Tämä on kuin tavaroiden Uber. Ideana on se, että esimerkiksi alueen yrittäjät voivat käyttää tätä kahdella tavalla: joko saada tavaransa toimitettua nopeasti perille tai ottaa kyytiinsä toimituksen silloin kuin he ovat muutenkin liikkeellä. Ihmiset, jotka liikkuvat paljon muutenkin, voivat hyödyntää tätä ja saada lisäansiota, kertoo Turun MyXline partner Satu Mattila.

Kotimaista alkuperää oleva MyXline sai alkunsa Vantaalla, kun rakennusalalla toimiva Mika Seppänen kohtasi ongelman: miten saada paketillinen erikoisruuveja saman päivän aikana Vantaalta Jyväskylään tai Norjasta pikalähetyksenä tullut roll-up nopeasti messuille Kotkaan. Sopivaa palvelua ei tuolloin löytynyt.
Ongelma tuntui olevan siinä, että tavaran sai maailmalta Suomeen, mutta Suomen sisällä tavaroiden liikuttelu oli hidasta. Seppänen katseli autojen virtaa ja mietti, että jos pieni osa niistä ottaisi lähetyksen kyytiinsä, tavara kulkisi helposti paikasta toiseen.
Seppänen pohti ongelmaa it-alaa opiskelleen poikansa Juho Seppäsen kanssa, ja tämä loi MyXline-aplikaation. Se otettiin käyttöön vuonna 2020. Nyt yritys toimii Suomen suurimmissa kaupungeissa, ja sillä on lähes 3000 rekisteröitynyttä kuljettajaa. Turussa kuljettajia on toista sataa.

Kuljettajat saavat palkkiona yli 75 prosenttia kuljetuksen hinnasta. Palkkion saa, kun toimitus on perillä sovittuna aikana. Kuljetusten hinnat ovat kiinteät, ja lähelle menevät kuljetukset toimitetaan kahden tunnin, kauas menevät viiden tunnin sisällä.