Toimitusjohtaja Ari Soiniitty
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Silkkitimpurit: Noblessa-keittiöissä näkyy saksalainen korkea laatu ja design

Turkulainen Silkkitimpurit on valtuutettu saksalaisten Noblessa-keittiöiden ja kiintokalusteiden jälleenmyyjä Länsikeskuksessa. Viilarinkadun toimitilat ostettiin 2004, kun McDonald´s lopetti. Kauppias Ari Soiniitty perusti yrityksen 40 vuotta sitten, mutta silloin keittiökalusteet suunniteltiin ja valmistettiin alusta alkaen itse.

Vielä edelleen Silkkitimpureiden asiakaskunnassa on heitä, joita palveltiin 40 vuotta sitten. Syynä asiakasuskollisuuteen on palvelukokonaisuus, asennuksineen sekä Noblessan tuotteet. Nämä Saksassa valmistetut keittiöt ja kodin muut kiintokalusteet ovat sekä laadultaan että yksityiskohdiltaan poikkeuksellisen upeita, mikä pistää silmään, kun kiertää myymälän 300 neliön laajuista kalustenäyttelyä.

Toimitusjohtaja Ari Soiniitty toteaa, että Suomessa keittiöiden valmistukseen käytetyt työpanokset ovat pudonneet murto-osaan aiemmasta. Niilläkin tehtailla, joilla keittiöitä tehdään, tulee valtaosa ovista, mekanismeista ja raaka-aineista tuontina Euroopasta tai Kaukoidästä. Tuotantolaitokset ovat lähinnä puoliautomaattisia kokoonpanolinjoja.

– Valtaosa, yli 80 prosenttia uuden keittiön työpanoksesta tulee palveluista, eli markkinoinnista, suunnittelusta, myynnistä, jakelusta sekä asennuksista. Yhteiskunnan kannalta olisikin tärkeää kiinnittää huomiota yritysten verotuottoihin, sillä niiden avulla yhteiskuntaamme pyöritetään, Soiniitty pohtii, sillä yhteiskunta elää yritysten palveluista ja kannattavuudesta.

Saksalaista laatua arvostetaan ja halutaan koteihin

Tämän vuoden mallistossa on ollut paljon mattamustaa, tummaa sinistä, puuta ja lasia. Myös harmaa pitää pintansa. Saarekkeet ja niemekkeet ovat edelleen suomalaisten suosikkeja, sillä seurustelu keittiössä on lisääntynyt. Kysyttyjä ovat myös työtasotuulettimet ja värilliset hanat. Kaapeissa voi olla moottoroituja lasisia rulo-ovia tai valoja, joiden värejä voi säätää tunnelman mukaan.

Laatikostojen korkealuokkaiset mekanismit ja runkojen kosteussuojaukset takaavat sen, että keittiö näyttää uudelta vielä 10 vuoden kuluttuakin. Tämäkin on syy, miksi asiakkaat ovat uskollisia vielä vuosikymmenten jälkeen.

– Keittiö uudistetaan joko siksi, että muutetaan uuteen asuntoon tai halutaan uudistaa ilmettä muutoin. Aiemmin Noblessan ostanut haluaa seuraavankin keittiön olevan Noblessa, Ari Soiniitty vakuuttaa ja kertoo asiakkaiden suositusten tuovan valtaosan uudesta asiakaskunnasta.

Laatukeittiön ei tarvitse olla kallis

Noblessa-keittiöt tulevat Saksan tehtaalta, ilman tukkureita ja muita välikäsiä. Hinnoittelu perustuu tuotantokustannuksiin eikä keinotekoisiin nostatuksiin. Myös kodinkoneet ja altaat tulevat samassa kuormassa ilman välikäsiä, mikä näkyy asiakkaalle hintaetuna ja helppoutena.

– On asiakkaillekin vaivatonta, kun yhdestä paikasta saa kaiken suunnittelusta asennukseen eikä tarvitse miettiä sen enempää aikataulutuksia, Ari Soiniitty toteaa.

Asiakkaan budjetista ja toiveista aloitetaan

Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan hänen tarpeitaan ja toiveitaan vastaava kokonaisuus keittiöön, kylpytilaan tai koko kotiin. Suunnittelussa on otettava huomioon monia asioita kuten budjetti, keittiön käyttötapa, maisema, valon suunta ja tietysti asiakkaan erityistoiveet, mikä edellyttää myyjältä hyvää ammattitaitoa.

– Parhaiten alalla pärjäävät ne myyjät, joilla on intohimoa paneutua ja palvella asiakas alusta loppuun saakka. Elämän kerryttämä kokemus suunnittelusta ja pitkät asiakassuhteet ovat myyjille kultaakin kalliimpia. Hyvä myyjä osaa hyödyntää myös asentajiemme ammattitaitoa suunnittelussa.

Näin on Silkkitimpureilla toimittu jo 40 vuotta. Jos Ari Soiniitty jotakin uutta alalle vielä toivoisi, niin sellainen virtuaalinen suunnitteluohjelma, josta asiakas voisi heti hahmottaa todentuntuisesti oman uuden Noblessa-keittiönsä ilmeen ja toimivuuden.

Silkkitimpurit Oy

Viilarinkatu 12, 20320 Turku

Puhelin (02) 277 5080

silkkitimpurit.fi