Julkisivunäkymä. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Siltanen ja Laakso Oy
Uutiset

S-ryhmälle uusi terminaali Liedon Avantiin

S-ryhmä rakennuttaa uuden terminaalin INEX Partners Oy:n käyttöön Liedon kuntaan Avantin logistiikkakeskittymään. Uudesta terminaalista toimitetaan asiakkaille samalla kertaa pakasteita, kylmätuotteita ja huoneenlämmössä säilyviä tuotteita koko Lounais-Suomen alueelle aina Raumalta saaristoon ja Salon seudulle saakka.

Uusi terminaali on haastava kohde ja se vaatii monimutkaista talotekniikkaa. Kohde varustetaan rakennusautomaatiojärjestelmällä, jolla säädetään ja valvotaan kiinteistön eri tilojen olosuhteita, muun muassa rakennuksen lämpötilaa, kosteutta ja hiilidioksidipitoisuuksia etävalvonnan kautta.

Rakennuksessa on myös pakkastila, jonka jatkuva toimintavarmuus on erittäin tärkeää, eikä kylmäketju saa katketa missään vaiheessa.

Terminaalirakennuksen kerrosala on noin 7 500 neliömetriä ja tilavuus yli 60 000 kuutiometriä.

Rakennuttajalle vihreät arvot ovat tärkeitä, ja ne ovat avainasemassa kohteen teknisissä ratkaisuissa. Rakennuksen lämmittämisessä ja jäähdyttämisessä hyödynnetään maalämpöä ja omaa aurinkopaneelijärjestelmää.

Terminaalin rakennustyöt on aloitettu kesällä 2021 ja urakka onkin jo hyvässä vauhdissa. Assemblinin rakennusautomaatiourakan osuus käynnistyi elokuussa 2021. Koko rakennuksen on tarkoitus valmistua syksyllä 2022. Kohteen pääurakoitsijana toimii Turun Teollisuuden Rakentajat Oy.