Opentunti Oy:n tavoite on edistää hyvien opetuskäytäntöjen leviäminen.
Uutiset

Ruskolainen Opentunti Oy on saanut Yhteiskunnallinen Yritys -merkin

Ruskolaiselle Opentunti Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Opentunti Oy:n tavoite on edistää hyvien opetuskäytäntöjen leviäminen ja taata yhdenvertaiset mahdollisuudet kehittää opetusta kunnan resursseista riippumatta. Opentunti.fi -palvelun tuottaminen ja kehittäminen vaativat palvelin- ja asiantuntijaresursseja, joiden rahoittamiseksi perustettiin Opentunti Oy kaupallistamaan digitaalinen työpöytä Desku koulujen ja kuntien tarpeisiin.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Merkki on meille tärkeä viesti. Toimintamme lähti siitä opettajien arjen tosiasiasta, että kouluissa keksitään pyörä jatkuvasti uudelleen, koska opettajat ja kunnat toimivat liian paljon yksin. Yhdessä tekemiseen ja jakamiseen tarvitaan aina luottamusta, jota haluamme Yhteiskunnallinen Yritys -merkillä rakentaa. Desku-kunnat ovat mukana digitalisaation kärjessä olevassa yhteisössä. Varat käytetään siihen, että siellä pysytään ja palvelu sopii kaiken kokoisille opetuksenjärjestäjille. Se on meidän lupauksemme, kertoo Opentunti Oy:n hallituksen jäsen Marko Mäenpää.

– Opentunti ry kerää varoja, jotta Opentunti.fi -palvelu on käyttäjille ilmainen. Opentunti Oy on voittoa tavoittelematon Opentunti ry:n omistama yritys, joka harjoittaa liiketoimintaa Opentunti.fi ja Desku.fi -palveluiden kehittämiseksi. Yhteiskunnallisen yrityksen tarkoituksena on tuottaa näiden kouluille suunnattujen palveluiden ylläpito- ja kehitysresurssit sekä yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa kehittää kansallista digitaalista opetuksen ekosysteemiä ja siihen liittyviä muita palveluita, toteaa markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. www.yhteiskunnallinenyritys.fi. Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Sen tehtävänä on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

Opentunti Oy Tekee työtä paremman kouluarjen eteen tukemalla yhteistyötä sekä opettajien kesken, että kuntien välillä. Palvelumme helpottavat digitalisaation hyödyntämistä kouluissa ja käyttöönottoa tietohallinnossa. www.desku.fi