Johan Löfgren, Miska Lehtinen ja Timo Alanne.
Uutiset

QMG ostaa turkulaiset kylmätekniikan taitajat Alti-Systemsin ja Ref-Engineeringin

Talotekniikkakonserni QMG laajentaa palveluitaan Varsinais-Suomessa kylmätekniikan suunnittelulla ja urakoinnilla, kun se ostaa Alti-Systemsin ja Ref-Engineeringin.

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se tekee talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Nyt QMG ostaa kaksi turkulaisyritystä, Timo Alanteen omistaman urakointiyritys Alti-Systems Oy:n ja Alanteen sekä Miska Lehtisen omistaman suunnittelutoimisto Ref-Engineering Oy:n. Yritykset toteuttavat kylmätekniikkaa muun muassa teollisuuden ja julkisen sektorin vaativiin tiloihin.

– Vuodesta 2014 lähtien QMG on tehnyt yli 30 yritysostoa. Meitä kiinnostavat osaavat ja kannattavat yritykset. Keskustelemme jatkuvasti ympäri maata taitaviksi tiedettyjen ja eri palveluita edustavien talotekniikkayrittäjien kanssa, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen sanoo. Turussa QMG omistaa jo LVI-urakoitsija Calton, jonka kanssa yhteistyötä valmistellaan.

– Alti-Systems on tunnettu vaativien kylmätekniikkaprojektien toteuttaja ja suunnitteluyhtiön perustaminen pari vuotta sitten kertoo työn ammattimaisuudesta. Caltolla on vahva asema teollisuuden, sairaaloiden ja liiketilojen talotekniikassa, joten täydennämme mainiosti toisiamme, QMG:n Länsi-Suomen aluejohtaja ja Calton toimitusjohtaja Johan Löfgren sanoo.

Alti-Systems ja Ref Engineering työllistävät yhteensä 10 ammattilaista. Yrityskaupoilla ei ole vaikutuksia henkilöstön asemaan. Kaikki jatkavat vanhoina työntekijöinä ja Alanne ja Lehtinen yhtiöiden vetäjinä.

QMG muodosti kesällä 2021 pohjoismaisen talotekniikkakonsernin ruotsalaisen Sandbäckensin kanssa. Konsernilla on jo 140 suomalaista ja 70 ruotsalaista henkilöstöomistajaa. Myös Timo Alanne ja Miska Lehtinen tulevat uuden pohjoismaisen konsernin osakkaiksi.

Kylmätekniikan tarve kasvaa

Timo Alanne on toiminut yrittäjänä 16 vuotta ja Miska Lehtinen oli hänen ensimmäinen palkattu työntekijänsä. Kaverukset ovat rakentaneet kylmätekniikan osaamista suunnitelmallisesti.

– Perustin toiminimen melkein heti ammattikoulusta valmistuttuani. Tuolloin minulla oli toimitiloina autotalli ja alla pakettiauto. Osakeyhtiö Alti-Systemsistä tuli 2009. Alkuvuosina teimme pieniä kylmäprojekteja, mutta visio oli selvä – kylmätekniikan tarve tulee kasvamaan, ja tähän haasteeseen halusimme vastata laadukkaalla työllä ja osaamiseen panostamalla. Olemme kasvaneet tasaisesti, ja nyt teemme monipuolisesti vaativaa ammattikylmää. Toteutuneen yritysjärjestelyn avulla voimme vastata paremmin kasvavaan kysyntään. On hienoa päästä toteuttamaan QMG:n kasvutarinaa yhdessä Calton ammattilaisten kanssa, Timo Alanne kertoo.

– Vaativien kylmäprojektien tekijöitä ja suunnittelijoita ei ole paljon, joten perustimme suunnittelutoimisto Ref-Engineeringin vuonna 2020 tukemaan Alti-Systemsia. Olemme suorittaneet kylmämestarin tutkinnot ja muutama vuosi sitten ryhdyimme opiskelemaan LVI-insinööreiksi työn ohessa. Nyt saamme tehdä töitä teollisuuden ja tutkimuslaitosten kärkikaartille Turun seudulla, Alanne toteaa kehityksestä.

QMG (Quattro Mikenti Group)

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se tekee talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata 30 yhtiötä. QMG:n liikevaihto on vuonna 2021 noin 200 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on yli 1100 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. QMG ja ruotsalainen Sandbäckens muodostavat pohjoismaisen talotekniikkakonsernin, jolla on noin 140 suomalaista ja 70 ruotsalaista henkilöstöomistajaa, ja pääomistajana sijoitusyhtiö KLAR Partners. Lisätietoja verkkosivuilta www.qmg.fi

Alti-Systems Oy

Alti-Systems on vuonna 2009 perustettu vaativan kylmätekniikan urakointiyritys, joka toteuttaa ratkaisuja kokonaisvaltaiseen tilojen olosuhdehallintaan ja jäähdytykseen tutkimuslaitoksille, yliopistoille, elintarviketeollisuudelle, lääketieteen ja bioalan yrityksille sekä näihin liittyviä kylmä- ja pakastustiloja. Yhtiön omistaa toimitusjohtaja Timo Alanne. Vuonna 2021 Alti-Systemsin liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa. Lisätietoja verkkosivuilta www.alti-systems.fi

Ref-Engineering Oy Vuonna 2020 perustettu Ref-Engineering suunnittelee LVI-, automaatio- sekä vaativan kylmätekniikan ratkaisuja erilaisiin toimitiloihin. Yhtiön palveluihin kuuluvat myös kaukolämpö- ja energiatehokkuusratkaisut sekä konsulttipalvelut. Yhtiön omistavat toimitusjohtaja Miska Lehtinen (51 %) ja Timo Alanne (49 %). Vuonna 2021 Ref- Engineeringin liikevaihto oli 70 000 euroa. Lisätietoja verkkosivuilta www.ref-engineering.fi