Kesätöistä saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.
Uutiset

OP Turun Seutu tarjoaa kesäduunin 50 nuorelle OP:n piikkiin

OP Turun Seutu etsii helmikuun ajan toimialueensa (Turku, Kaarina, Lieto, Naantali, Parainen, Raisio, Rusko ja Vehmaa) yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi ja OP Turun Seutu lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren esimerkiksi työskentelemään yhdistyksen kesätapahtumiin, somereportterina, kunnossapitotöihin tai apulaisohjaajaksi kesäleirille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. Kesätöistä saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Nuorilta kesällä 2021 kerättyjen palautteiden mukaan 85 prosenttia koki, että kesätyöstä saatu kokemus edistää heidän työllistymismahdollisuuksiaan myös tulevaisuudessa.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään. Haluamme tukea nuoria saamaan mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Tekemämme kyselyn mukaan nuoret oppivat työelämätaitojen lisäksi myös taloustaitoja, sillä ensimmäinen kesätyöpalkka on monelle nuorelle tärkeä merkkipaalu oman talouden näkökulmasta, sanoo OP Turun Seudun muutos- ja kehitysjohtaja Irma Hyvärinen.

Kampanjan avulla OP Turun Seutu haluaa myös tukea toimialueensa yhdistysten toimintaa. Tukea on tarjolla yhteensä 50 nuoren työllistämiseksi. OP Turun Seutu valitsee maaliskuun alussa tuen saavat yhdistykset ja on sen jälkeen yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2022 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea helmikuun loppuun asti. Lisätiedot ja haku osoitteessa op.fi/turunseutu.

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 14.3. –17.4.2022. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa op.fi/turunseutu.

OP Turun Seutu on vahvasti paikallinen omistaja-asiakkaidensa omistama pankki. Toimimme Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin, Paraisten, Raision, Ruskon ja Vehmaan kuntien alueella. Arvomme ovat ihmisläheisyys, vastuullisuus sekä yhdessä menestyminen. Jo vuosisadan ajan olemme edistäneet asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.