Varsinais-Suomen Yrittäjät
Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää osana tapahtumaa Omistajanvaihdostreffit, jossa yrityksen myymistä ja ostamista suunnittelevat tahot voivat kohdata toisensa. Tilaisuudessa kuullaan myös asiantuntijoita.  
Uutiset

Omistajanvaihdoksia edistetään 31.10.-4.11. – Naantalissa koolla yli 100 asiantuntijaa sekä ostajat ja myyjät 

Suomen ensimmäinen omistajanvaihdosviikko pyörähtää käyntiin maanantaina. Viikon aikana (31.10–4.11.) järjestetään ympäri Suomen suuri joukko tapahtumia, jotka on suunnattu yritysten ostajille, myyjille, luopujille ja jatkajille sekä alan asiantuntijoille ja poliittisille päättäjille. Naantalissa ollaan koolla 2.11. keskiviikkona.

Omistajanvaihdos on usein yrittäjälle herkkä aihe ja siitä puhumista arastellaan. Tarvittavia toimenpiteitä ei aloiteta vaan valmistautumista lykätään. Uudet yrittäjät eivät välttämättä tunnista omistajanvaihdosta, yritysostoa, reittinä yrittäjyyteen. 

– Onnistuneilla omistajanvaihdoksilla on iso merkitys alueelliseen elinvoimaan ja houkuttelevuuteen. Tälläkin hetkellä lähes 15 000 työnantajayritystä ja niiden 90 000 työpaikkaa on Suomessa omistajanvaihdoksen kynnyksellä, elinkeinoasioiden päällikkö Jutta Wirén Varsinais-Suomen Yrittäjistä kertoo.

Tutkimukset osoittavat myös, että 74 000 yli 55-vuotiasta yrittäjää on seuraavan kymmenen vuoden kuluessa luopumassa yrittäjyydestä tavalla tai toisella: lopettamalla, myymällä yrityksen tai sukupolvenvaihdoksen kautta. 

Osana Omistajanvaihdosviikkoa Naantalissa järjestetään keskiviikkona 2.11. Omistajanvaihdoskonferenssi, johon kokoontuu yli 100 henkilöä

Järjestäjä Omistajanvaihdosfoorumi on järjestänyt tapahtuman vuosittain jo yksitoista kertaa.

Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää osana tapahtumaa Omistajanvaihdostreffit, jossa yrityksen myymistä ja ostamista suunnittelevat tahot voivat kohdata toisensa. Tilaisuudessa kuullaan myös asiantuntijoita.  

– Moni onnistunut omistajanvaihdos on alkanut Varsinais-Suomen Yrittäjien treffeiltä. Yrityksestä luopuminen ja yritystoiminnan jatkaminen on mittava ja monitahoinen prosessi, johon on kuitenkin tarjolla paljon apua ja tukea. Prosessi on syytä aloittaa hyvissä ajoin. Kannustan tulemaan matalalla kynnyksellä mukaan, Jutta Wirén sanoo. 

Omistajanvaihdostapahtumia järjestetään Naantalin lisäksi ensi viikolla ympäri maan, mm. Helsingissä, Lahdessa, Tampereella, Seinäjoella, Vaasassa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.  

Omistajanvaihdoskonferenssin 2.11. ohjelma: https://ov-foorumi.fi/omistajanvaihdoskonferenssi-2022/  
Varsinais-Suomen Yrittäjien Omistajanvaihdostreffit 2.11.: https://www.yrittajat.fi/tapahtumat/omistajanvaihdostreffit-2/