- Studioni valmennusfilosofia panostaa asiakkaiden opettamiseen ja yksilölliseen valmentamiseen, Sanna-Maria Hellsten kertoo.
Uutiset

Oma yritys syntyi voimaantumisen tarpeesta koronan aikaan

”Kallis harrastus” muuttui kokopäivätoimiseksi työksi, kun jaksaminen aiemmassa työssä oli kovalla koetuksella. Sanna-Maria Hellsten päätti ottaa riskin ja ryhtyä yrittäjäksi.

Turkulainen Sanna-Maria Hellsten on toiminut sivutoimisena pilatesyrittäjänä vuodesta 2017 alkaen. Vuoden 2019 alussa hän avasi oman pilates-studion Turun keskustaan – sekä yksilö- ja pariohjauksiin että omaksi harjoittelutilakseen.

Studio oli alkuun enemmän kallis harrastus kuin liiketoimintaa, mutta asiakkaiden määrä kasvoi nopeasti. Samaan aikaan Hellsten taisteli työuupumuksen kanssa päivätyössään veroasiantuntijana. Joulukuussa 2019 Hellsten jäi sairaslomalle, jonka aikana hän ryhtyi miettimään jatkosuunnitelmia. Entiseen ei voinut palata.

–Pilates oli harvoja asioita, jotka tuolloin toivat minulle iloa ja jaksamista. Päätin panostaa itseeni ja ottaa riskin, ja laajentaa studioni toimintaa.

–Silloisessa muodossaan studiostani ei ollut elättämään yrittäjää, joten tein laiteinvestointeja ja jätin päivätyöni, hän jatkaa.

Hellstenin perustamalla PilateSM-studiolla voi harrastaa korkeintaan viiden hengen pienryhmissä. Studio tarjoaa työ- ja kaveriporukoille workout with your gang -treenejä, jotka ovat yksityisiä pienryhmätreenejä viikoittain samaan vakioaikaan. Se on studion huokein ja suosituin tapa harjoitella tutun porukan kanssa.

Hellsten kertoo, että pilates parantaa työterveyttä erityisesti parantamalla ryhtiä vahvistamalla keskivartaloa ja yläselkää ja avaamalla rintaa.

–Pilates parantaa myös keskittymiskykyä, koska liikkeiden suorittaminen vaatii ajattelua ja samalla se antaa mielelle tauon työasioiden ajattelusta, Hellsten sanoo.

PilateSM-studion yrityslaajennusta valmistellessaan Hellsten ei vielä tiennyt koronasta, vaan Suomen sulku ja uusi normaali alkoivat valjeta hänelle vasta pari viikkoa aloittamisen jälkeen. Hän jatkoi kuitenkin rohkeasti laajennussuunnitelmansa toteuttamista.

Hellsten kertoo, että korona-aikana asiakkaissa on korostunut halu treenata omassa pienessä ja tutussa porukassa tai kokonaan yksin, johon studiolla on mahdollisuus. Hellstenin yritys tarjosi online-ohjausta jo ennen korona-aikaa ja se yhdistettynä laiteohjaukseen ja pieniin ryhmäkokoihin on auttanut pärjäämään.

Teksti: Anne Korhonen

Mitä on pilates?

Pilates on koko kehon harjoitus, vaikka se liian usein mielletään vain keskivartalojumpaksi matolla. Pilates on kokonaisvaltainen liikesysteemi, jossa kaikki liikkeet ja laitteet ovat yhteyksissä toisiinsa ja täydentävät toisiaan. Niinpä pilateksen avulla pystyy vaikuttamaan monipuolisesti tavallisimpiin etätyöntekijöiden fyysisiin ongelmiin kuten huonoon ryhtiin, kireisiin rintalihaksiin ja lonkankoukistajiin, heikkoon yläselkään ja laiskoihin pakaroihin.