Aurakatu 3:ssa toimivan River Bank -pubin toiminta päättyy tämän vuoden lopussa. Kuvat: River Bank
Uutiset

Muutoksia Turun Aurakadulla: River Bank -pubin tilalle tulee Proud Mary -konsepti

Aurakatu 3 on turkulaisille tuttu osoite silloin, kun halutaan mennä pubiin. Osoitteessa toimi pitkään The Old Bank, ja viimeiset pari vuotta paikassa on toiminut brittipubi River Bank.

Nyt River Bankin toiminta kiinteistössä päättyy vuoden 2021 lopussa, ja alkuvuodesta 2022 liikepaikalla aloittaa Proud Mary, joka on tanskalaisen REKOM Groupin uusin konsepti.

River Bankia pyörittänyt yrittäjä Santtu Kiili suhtautuu muutokseen hyvin mielin, vaikka River Bankin tarina jäikin lyhyeksi.

– Brittipubin perustaminen oli pitkäaikainen haaveeni, ja se tuli nyt koettua. Kun saimme tilan haltuumme loppuvuodesta 2019, teimme ravintolassa ison remontin, rakensimme sinne keittiön ja uusimme kalusteet. Pääsimme avaamaan helmikuussa 2020, ja heti maaliskuussa iski korona. Sen jälkeen kaikki ravintola-alalla on ollut melkoista kujajuoksua ja pelkkää selviytymistä, Kiili kertaa.

River Bank ehti toimia Turussa Aurakadun kulmassa alla kaksi vuotta.

–Kun saimme yhteydenoton REKOM Groupilta, tuntui siltä, että nyt on oikea aika tehdä ratkaisuja. Koen, että tässä ratkaisussa kaikki voittivat: REKOM saa tässä hyvän liikepaikan, asiakkaat saavat uudenlaisen ravintolan keskustaan, River Bankissa työskennellyt henkilökuntamme saa uuden hyvän työnantajan ja me yrittäjät voimme jatkossa keskittyä Mauno-ravintoloiden pyörittämiseen Kupittaalla, Kiili sanoo.

Kiili kertoo, että lounastoiminta on vilkastunut huomattavasti, ja Kupittaan kolmen Mauno-ravintolan asiakaskunnasta jo noin 70 prosenttia on palannut takaisin. Korona-aikaan tehty laajennus Mauno Triviumiin on ollut tarpeen, sillä ravintolan asiakasmäärä on tuplaantunut uuden Retoriikka-rakennuksen myötä.

–Myös pikkujouluja kysytään enemmän kuin koskaan aikaisemmin! Kysynnän esteenä on vain paikoin osaajapula, joka vaivaa koko ravintola-alaa.

Kiili painottaa, että River Bank toimii Aurakadulla nykyisellä konseptillaan vuoden 2021 loppuun asti.

River Bankin henkilökunta siirtyy työskentelemään uudessa Proud Mary -pubissa.

Uusi Proud Mary avautuu Aurakadun ravintolatilassa vuoden 2022 alussa. Proud Maryn kerrotaan olevan ”Englannista ja Saksasta vaikutteita saanut moderni pubi -konsepti, jossa yhdistyy englantilaisen pubin tunnelma ja saksalaisen oluttuvan viehätys”.

Olemme jo pitkään etsineet sopivaa sijaintia Proud Mary -konseptille Suomesta ja olemme erittäin iloisia siitä, että Turusta löytyi näin ainutlaatuinen kohde. Aurakatu on vilkas ravintolakatu, ja sijainti yhdessä Turun tunnetuimmassa rakennuksessa on meille hieno tilaisuus tuoda uusi konseptimme Turkuun, sanoo REKOM Groupin Suomen maajohtaja Mikki Lahtinen.

Proud Maryssä voi seurata urheilua, kuunnella livemusiikkia ja jatkaa iltaa juhlatunnelmissa myös yöhön saakka. Ravintolassa on myös tarjolla pubiruokaa.

REKOM Group on tanskassa vuonna 2007 perustettu yöelämään keskittyvä konserni, jolla on toimintaa kuudessa maassa; Tanskassa, Suomessa, Norjassa, Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa. Tällä hetkellä toimipaikkoja on yhteensä noin 200, joista Proud Mary Turku on kymmenes toimipaikka Suomessa. Turussa yhtiöllä on jo Heidi’s Bier Bar ja Rabalder Bar -nimiset toimipaikat.