Yhä useampi haluaisi työskennellä eläkkeelläkin.
Uutiset

Moni seniori kaipaa töitä – uusi yritys auttaa asiassa

Yhä useampi eläkkeelle jäänyt haluaisi jatkaa työuraansa ja tehdä jotain mielekästä – sekä tienata lisäansioita. Kaarinalainen Sinikka Laitila haluaa osaltaan auttaa asiaa, ja siksi hän perusti tammikuussa asiaan keskittyneen työvoiman vuokrausyrityksen ViiskytViisPlus Turku ja Kaarina.

Laitila on alan konkari, sillä hän on työskennellyt työllistymisen parissa liki 15 vuotta. Lisäksi hän on toiminut TE-toimistossa työvoimaohjaajana sekä työvoimaneuvojana Rauman ja Porin työvoimatoimistoissa.

–Ihmisten työllistymisen edistäminen on intohimoni, hän naurahtaa.

Itsekin 70-vuotias Laitila on oiva esimerkki seniorista, joka ei halua jäädä paikoilleen, vaan hänen puheessaan vilahtelevat jatkuvasti kokoukset, palaverit ja tulevat suunnitelmat.

Sinikka Laitila haluaa työllistää muita.

Laitila toimii franchising-yrittäjänä, ja emoketju on ruotsalainen FemtiofemPlus. Se on toiminut kymmenen vuoden ajan ja yrittäjiä on Ruotisissa nelisenkymmentä. Suomessa toimintaa on ollut parin vuoden ajan ja yrittäjiä kymmenkunta. Kun Laitila huomasi, ettei Turun alueella ole vielä ketjun yrittäjää, hän laittoi tuulemaan ja ryhtyi yrittäjäksi.

 –Minulla on nyt reservissä motivoituneita, fiksuja, monen eri alan työntekijöitä.  Monet eläkeläiset kaipaavat töitä ja kontakteja edelleen.  Kun työtä on silloin tällöin, niin ei edes maistu “pakkopullalta”, Laitila kertoo.

Työtä vuokrataan yrityksille, yhdistyksille sekä yksityisille. Osa töistä on kerta- ja keikkaluonteisia, kuten kotitöitä, remontteja ja puutarhatöitä, mutta esimerkiksi kotisiivoukset taas ovat luonteeltaan pysyviä ja säännöllisiä.

–Siivoojan työtä pitäisi osata arvostaa enemmän, ja siivoojista alkaa kohta olla pulaa. Siivousalasta kiinnostuneita ja rakennusalan osaajia tarvitaan toimintaamme mukaan koko ajan!