Sovellus varmistaa, että portilla näytetty matkalippu on oikea. Kuva Helsingin Satama
Uutiset

Matkustajaliikenteen satamasovellus turkulaisen it-yritys Weasel Softwaren haltuun

Turkulainen it-yritys Weasel Software kehittää jatkossa matkustajaliikenteen sujuvuutta myös satamissa. Weaselin asiakkaisiin kuuluu muun muassa Föli, ja yritys profiloituu jatkossa voimakkaasti joukkoliikenneratkaisujen suuntaan.

Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Viron välillä kulkevan lauttaliikenteen matkustajat tulevat jatkossa käyttämään seitsemässä satamassa kauttakulkuportteja, joiden toimintaa ohjaavasta järjestelmäkokonaisuudesta vastaa jatkossa turkulainen ohjelmistoyritys Weasel Software Oy.

Porteissa on käytössä SmartPort-sovellus, ja Weasel Software Oy osti SmartPort-liiketoiminnan Fortumin Software Development -yksiköltä maaliskuun alussa.

“Sovellus varmistaa, että portilla näytetty matkalippu on oikea ja voimassaoleva, ja että portista pääsee sisään vain oikeaan aikaan. Samalla sovellus lähettää eteenpäin tiedon siitä, onko matkalippua näyttänyt henkilö kulkenut portista läpi vai ei”, kertoo Weasel Softwaren toimitusjohtaja Juha Laurila.

Hän sanoo, että SmartPort-liiketoiminta sopii hyvin Weaselin liiketoimintakokonaisuuteen.

Weasel Software Oy on voimakkaasti kasvava suomalainen ohjelmistoyritys, jonka omistavat sen työntekijät. Yritys toteuttaa ohjelmistoprojekteja, tarjoaa niihin liittyviä palveluita ja asiantuntijoita erilaisiin ohjelmistokehityksen rooleihin. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa Liikennevirasto, Valtioneuvoston kanslia, Puolustusvoimat ja yli 20 suomalaista joukkoliikenneyritystä. Weasel Software Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli 2,8 miljoonaa euroa, ja sillä on noin 35 työntekijää.