Turun VPK:n on yli 130-vuotias kaupunkilaisten juhlatila. Brave Teddy
Uutiset

Lumoava livemusiikki ja laadukkaat juomat täyttävät Turun VPK:n talon tulevana viikonloppuna – Kaksipäiväinen Turku Wine & Jazz -festivaali tarjoilee sesonkiin sopivia viinejä sekä menevää ja modernia kotimaista jazzia koko VPK:n talon täydeltä 8.-9. joulukuuta.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali tarjoilee viihtyisän ja maukkaan viikonlopun Turun ikonisella tapahtumapaikalla. Luvassa on mielenkiintoisia viinejä, taidokasta soittoa sekä viineille sopivaa syötävää.

Tapahtumaan rakentuu kolme erilaista viinibaaria sekä turkulaisen Rica Barin pitämä cocktailbaari. Tapahtumassa järjestetään myös erilaisia viinimaisteluita, joista osan voi varata etukäteen tapahtuman nettisivuilta. Luvassa on ruoan ja viinin yhdistämistä sekä joulupöytään sopivien viinien maisteluita. 

Tapahtuman ruokatarjoiluista vastaa The Tasting Room, jonka juusto-, leikkele, kasvis- ja kalalautaset ovat helppo sovittaa tarjolla oleville juomille. Lautaset ovat helppo jakaa ystävien kesken ja niitä yhdistelemällä saa isommankin nälän taitettua. 

Tapahtumassa järjestettäviin Speed Tastingeihin ei ole erillistä aikataulusta ja näihin voi vain istahtaa alas silloin kun siltä tuntuu. Speed tastingejä pitävät turkulaiset viinibaarit Vinho, The Tasting Room sekä Veistämö. Tapahtumassa on tarjolla viinin ja cocktailien lisäksi alkoholittomia tuotteita sekä olutta ja siideriä. 

“Turku Wine & Jazz yhdistelee perinteistä musiikkifestivaalia ja viinitapahtumaa. Tapahtumaan rakentuu paljon istumatilaa, missä viinilasin voi laskea alas ja nauttia musiikista, ystävistä ja VPK:n talon tunnelmasta.”, kertoo tapahtuman tuottaja Samuli Pasanen

Tapahtumassa pääsee maistamaan laseittain muun muassa Viinilehden vuoden parhaiksi valikoituja viinejä sekä erityisesti talveen ja lähestyvään jouluun sopivia puna-, valko- ja kuohuviinjä. Viinilehden ohella tapahtuman kumppaneita ovat laatuviineihin keskittyneet Vindirekt sekä Viinikellari.com

Tapahtuman musiikkikokonaisuudesta vastaa Jazz City Turku ry. 

Tapahtuman pääesiintyjinä ovat nimekkäät Ilkka Arola & Sound Tagine sekä Pope Puolitaival uuden yhtyeensä Fankoraman kanssa. Perjantaina illan kruunaa pitkän linjan turkulainen musiikkivaikuttaja DJ Esko Routamaa. Lauantain myöhäisillassa lavalle nousee DJ Felix Manell, jonka jazzvinyylit pitävät tunnelman lämpimänä aina tapahtuman loppuun saakka. 

”Viinin ja livejazzin yhdistämistä on toteutettu jo vuosia Kirkkopuiston Terassilla sekä Turku Sea Jazz -festivaaleilla; herkullinen jazz ja svengaavat viinit ovat siis lyömätön yhdistelmä! Musiikin osalta tuomme parasta pöytään, kun lavalle nousee monipuolinen kattaus kotimaista huippujazzia”, kertoo Jazz City Turku ry:n toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson.

Lauantaina tapahtumassa kuullaan myös nuoren polven lahjakkuuksista koostuvaa Casimir Ekman Trioa, joka yhdistelee 60-luvun svengiä ja mukaansatempaavia melodioita. Keikkojen välissä nautitaan DJ-vetoisesta tunnelmasta, viineistä ja VPK:n talon ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Turun historiallisin tapahtumapaikka 

Turku Wine & Jazz -festivaalin tapahtumapaikaksi valikoitui VPK:n talo sen keskeisen sijainnin, toimivuuden ja historiallisen miljöön takia. “VPK:n talo on ollut kaupunkilaisten juhlatila yli 130 vuotta ja se palvelee meitä hienosti sukupolvesta toiseen. Talon saleissa ja käytävillä on vain jotain poikkeuksellista taikaa”, hymähtää Pasanen.