Markku ja Pasi Humalamäki ovat tyytyväisiä Kuuskoneistuksen viimeisimpään investointiin, Yaskawa Motoman robottiin ja Doosan SMX 3100 S -monitoimisorviin.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Kuuskoneistus Oy investoi robottiautomatiikkaan

Salon Kuusjoella toimivan Kuuskoneistuksen uudessa laajennusosassa voidaan painaa töitä vaikka läpi yön. Metalliteollisuuden asiakkaille valmistuu osia kahden robottisolun voimin, joista uusin on alkuvuodesta 2021 käyttöön otettu Yaskawa kappaleenvaihtorobotti ja Doosan SMX 3100 S viisiakselinen monitoimisorvi.

Robottisolujensa ansiosta Kuuskoneistus Oy on tehostanut tuotantoaan, mikä mahdollistaa myös uusien asiakkaiden ottamisen. 

-Läpimenoaika on lyhentynyt. Tuotteessa voi olla viisikin eri työvaihetta, ja nyt samalla koneella saadaan tehtyä kappale alusta loppuun saakka valmiiksi. Kahdella robottisolullamme tehdään tällä hetkellä 70-80 erilaista työtä, toimitusjohtaja Pasi Humalamäki laskee.

– Kehitämme toimintaa pikkuhiljaa koko ajan. Meillä on käytössä uusimmat CAD/CAM -ohjelmistot ja tuotannonohjausjärjestelmä. Järjestystä ylläpidetään esimerkiksi työkaluvaraston pala-automaatin avulla, mikä samalla tehostaa työskentelyä.

Yli 40 vuotta toimineessa yrityksessä on parhaillaan käynnissä sukupolvenvaihdos. Pasi Humalamäki on ollut Kuuskoneistus Oy:n toimitusjohtaja vuodesta 2012, mutta yrityksen perustaja on yhä myös toiminnassa mukana.

– Pasi hoitaa kaikki käytännön asiat, ja minä toimin tällaisena joka paikan höylänä. En osaa eläkkeellekään jäädä, Markku Humalamäki toteaa.

Humalamäki oli jo kokenut metallimies perustaessaan oman toiminimen vuonna 1980.

– Ensimmäiset asiakassuhteet muodostuivat silloin. Tein töitä ensin toiminimellä, mutta osakeyhtiö perustettiin, kun vuonna 1995 muutimme tälle nykyiselle paikalle valmiiseen teollisuushalliin.

Hallia on sittemmin laajennettu huomattavasti. Viimeisimmän laajennuksen jälkeen toimitilaa on yhteensä 2500 neliötä.

– Olemme investoineet vähitellen, ja aina kasvun myötä. Käytössä on 30 CNC-konetta, sorveja ja työstökeskuksia, ja nyt kaksi robottisolua, joita varten piti taas rakentaa lisätilaa, sanoo Pasi Humalamäki.

15-vuotiaana metallitöissä aloittanut Markku Humalamäki käynnisti oman yritystoiminnan vuonna 1980. Hän käyttää tarvittaessa edelleen myös samaa kärkisorvia, jonka silloin hankki.

Päätuotteena hydraulisylinterien osat

Kuuskoneistus Oy tekee monenlaista koneistusta, mutta päätuotteiksi ovat muodostuneet hydraulisylinterien osat. Asiakkaita on Etelä-Suomesta aina Rovaniemelle asti, mutta osa pääasiakkaista on Salosta.

– Haluamme pitää pitkäaikaisista kumppanuuksistamme kiinni palvelemalla asiakkaitamme laadukkaasti ja joustavasti. Asiakkaiden ennusteen mukaan teemme tavaraa myös varastoon. Hitsaukset, karkaisut ja pinnoitukset teetämme alihankintana, Humalamäki kertoo.

– Toisaalta alihankintakoneistamona toimiessa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu, joten pyrimme koko ajan myös laajentamaan asiakaskuntaa, Markku Humalamäki huomauttaa.Tuotantoa automatisoimalla se on mahdollista. Vaikka Kuuskoneistus Oy työllistää lähes 20 työntekijää, työntekijäpula on kuitenkin jatkuva uhka.

– Meillä on koko ajan haku päällä: ammattimaiset CNC-sorvarit ja koneistajat palkataan heti kun vaan löytyy, Pasi Humalamäki lupaa.

www.kuuskoneistus.fi

Kuuskoneistus Oy

Raatalantie 331
25320 RAATALA

Puh. 02 7345 428

kuuskone@kuuskoneistus.fi