Kurpitsoita pääsee ihailemaan Rannikon tilalla Salon Halikossa.
Uutiset

Kurpitsat ovat hullaannuttaneet salolaiset

Salossa vietetään parhaillaan supersuosittuja Kurpitsaviikkoja. Tapahtuma on paisunut yllättävän suosituksi laajalle alueelle eteläisessä Suomessa ja somekanavat ovat täyttyneet jo viikon ajan mitä hienoimmista kurpitsakuvista.

Tapahtuma jatkuu Kurpitsaviikot-nimellä Salon Halikossa Esa Rannikon kurpitsapellolla päivittäin su 24.10.2021 asti. Tapahtuman ympärille on muodostunut Halikon Yrittäjien koordinoimana tiivis yhteisö, jossa on mukana paikallisia yrityksiä rummuttamassa kurpitsan hauskaa ilosanomaa sekä tarjoamassa kurpitsaa eri muodoissa.   

Nyt jo neljättä kertaa järjestettävä Kurpitsaviikot-tapahtuma oli alkujaan Rannikon Puutarhan ns. kauden päätöstempaus, joka on kerännyt joka vuosi yhä enemmän vierailijoita kurpitsapellolle.

Viime vuonna viljelijä Esa Rannikko arvioi, että kurpitsatempauksessa kävi noin 50 000 kävijää.

’’Tänä vuonna viime vuoden arvioitu kävijämäärä meni rikki jo ensimmäisen viikon aikana’’ – iloitsee Halikon Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Isopuro

Tänä vuonna Halikon Yrittäjät halusi auttaa kurpitsahulluttelussa ja kutsua kahden viikon kestävään Kurpitsaviikot -tapahtumaan mukaan lähialueen kahviloita ja ravintoloita sekä muita yhteistyökumppaneita. Salon seudun ammattiopistosta löytyi joukko graafisen- ja matkailualan opiskelijoita some- ja nettisivujen ylläpitoon ja heidän tehtävänä on viestiä tapahtumasta. Halikon Yrittäjien jäsenistöstä löytyi myös talkoohenkeä viestinnän tueksi.

Kurpitsatapahtuma sijaitsee Halikossa, osoitteessa Vanha Turuntie 19. Perille löytää myös osoitteella Halikon vanha silta.

Sivustolla https://kurpitsaviikot.fi/  on tarkat ajo- ohjeet ja parkkipaikat. Paikan päällä on myös liikenteenohjaus päivittäin klo 17-20. Kurpitsatapahtuma on auki 24/7.  Kurpitsalyhtyjen ja kurpitsojen myynti sekä Rannikon kurpitsakioski ovat avoinna joka päivä klo 10-23.