Kesäkausi alkaa Föli-busseissa ensi viikolla.
Uutiset

Kurjenrahkaan vai kenties vesille – Föli siirtyy kesäaikatauluihin ensi viikolla

Turun seudun joukkoliikenne Fölin bussit kulkevat kesäaikatauluin maanantaista 25.4. alkaen. Kesäaikataulut ovat voimassa 25.9. asti. Kesän aikataulukirjan voi noutaa maksutta Fölin lataus- ja palvelupisteistä eli muun muassa kaikista Föli-alueen Prismoista ja R-kioskeista.

Kurjenrahkan kansallispuistoon pääsee taas bussilla

Föli-yhteys Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon, käynnistyy kesäaikataulukauden alkaessa. Osa linjojen 21 ja 23 vuoroista ajaa kansallispuiston portille viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 25.4.–30.10. Arkisin Kuhankuonolle ajetaan vuoroja kesälomakauden aikana eli 6.6.–7.8. Linjat 21 ja 23 lähtevät Turussa Puutorilta.

Vesibussin kausi alkaa toukokuussa

Suosittu Fölin vesibussi kulkee päivittäin 23.5.–28.8. sekä lisäksi viikonloppuisin 3.–4.9., 10.–11.9. ja 17.–18.9. Vesibussi kulkee Martinsillan pielestä Ruissalon telakalle ja Kansanpuistoon sekä Hirvensalon Pikisaareen. Asiakkailta tulleiden toiveiden pohjalta vesibussin illan aikatauluun on lisätty yksi myöhäisempi vuoro Ruissalon telakalle. Vuoro lähtee Martinsillalta klo 20:00 ja Ruissalon telakalta klo 20:30. Myöhäisvuoro ajetaan 1.6.–7.8.

Kesäaikataulukauden aikana tapahtuvat reittimuutokset:

  • 25.4. alkaen Turussa palvelulinja P2 ajetaan Ylioppilaskylässä Simolankadun kautta. Reitti Puutorin suuntaan on Nummenpuistokatu – Simolankatu – Kirkkotie – Suntiontie. Skanssin suuntaan reitti on päinvastainen. Simolankatu on ns. sinistä aluetta, jolla matkustajia otetaan kyytiin tarpeen mukaan myös pysäkkialueiden ulkopuolella.
  • 6.6. alkaen Naantalin sisäisen linjan N2 vuorot, jotka ovat kulkeneet Särkänsalmentien ja Luonnonmaantien kautta, ajetaan vain Särkänsalmentien kautta. Muutosta korvataan siirtämällä linja N7 kulkemaan Särkänsalmentietä ja Luonnonmaantietä.
  • 1.7. alkaen linjojen 9 ja 60 reittejä jatketaan Vaalasta Varissuolle. Linjat tullaan ajamaan Vaalasta reittiä Eestinkatu – Vaalantie – Hintsa Knaapin katu – Littoistentie, Varissuolta samaa reittiä Vaalan ja keskustan suuntaan. Lähtö- ja päätepysäkki Varissuolla on 834 Pihkalankatu.