Kupittaanpuiston suuret pysäköintialueet Blombergin- ja Tahkonaukio ovat muuttuneet maksullisiksi.
Uutiset

Kupittaanpuiston pysäköintialueet muuttuivat maksullisiksi

Kupittaanpuiston suuret pysäköintialueet Blombergin- ja Tahkonaukio ovat muuttuneet maksullisiksi perjantaina 17.12. Muutoksella on tarkoitus hillitä pysäköinnin kysyntää ja näin parantaa pysäköintipaikkojen saatavuutta. Muutos on myös osa Turun kaupungin sopeuttamisohjelman toimenpiteitä.

Muutoksen myötä Blombergin- ja Tahkonaukion alueet toimivat testialueena uudistetulle pysäköintiautomaattijärjestelmälle, jolla pyritään vähentämään pysäköintiautomaattien aiheuttamaa hiilikuormaa. Pysäköintiautomaatit ovat samoja kuin pysäköinnin kokonaisuudistuksen yhteydessä hankitut digitaaliset, kosketusnäytölliset automaatit, mutta Kupittaalle asennettavissa laitteissa käyttöenergia saadaan aurinkopaneeleista. Automaatit ovat myös paperittomia eli eivät tulosta kuitteja.

Laitteista on mahdollista tilata halutessaan kuitti sähköpostiin, mutta lipuketta ei ajoneuvon ikkunalle tarvita. Maksun tunnistaminen tapahtuu sähköisesti käyttäjän automaattiin syöttämän rekisteritunnuksen perusteella, joten on tärkeää, että automaatilla syötetty rekisteritunnus on kirjoitettu oikein.

Aurinkopaneelein varustettuja pysäköintiautomaatteja on tulossa kaupunkiin ensi vuonna lisää, mutta paperikuitittomuuden laajentamista harkitaan Kupittaalta saatujen kokemusten perusteella myöhemmin.

Pysäköinti Blomberginaukiolla on maksullista arkisin kello 9-17. Tahkonaukiolla eli Kupittaan keilahallin edessä pysäköinti on maksullista arkisin 9-20, lauantaisin 9-15 ja sunnuntaisin 9-15. Pysäköinninvalvonta aloittaa alueiden tarkkailun 17.12. Alkuvaiheessa tarkkailua tehdään kevyellä otteella niin, että jaetaan huomioviestejä niille, joilla muutos on jäänyt huomaamatta.