Station osoittaa, että kaupungissa pystyy aidosti asumaan ja käymään töissä ilman henkilöautoa.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Kupittaan uudesta maamerkistä tulee alueen korkein

Sokos Hotel Kupittaan kattoterassilla moni vierailija on ihastellut Turun ylle avautuvaa yllättävän avaraa maisemaa. Hotellia vastapäätä on nousemassa kuitenkin rakennus, jonka katto yltää vielä vähän ylemmäs, kohti vielä komeampaa näköalaa. 

Peab Oy rakentaa parhaillaan joutomaana olleelle tontille paikoitushallia sekä liike- ja toimistotiloja, joiden päälle nousee neljä tornitaloa, jossa on kussakin 10 kerrosta. Toiseen jalustakerrokseen tulee moderneja, muunneltavia toimistoja ja katutasolle 1 000 neliömetrin ruokakauppa. Se on asemaseudun suurin. Rakennuksen alle kaivetaan parkkihalli, joka osaltaan helpottaa alueen pysäköintipulaa. 

Kokonaisuutta kutsutaan osuvasti Station-hankkeeksi, kahta ensimmäistä liike- ja toimitilakerrosta Stageksi. Hankkeen kehittäjänä ja veturina on Reale, joka vuokraa ja rakennuttaa sekä jalostaa kiinteistöjen toimintaa ja varallisuutta. 

”Station on Turussa harvinainen tämän kokoluokan uudisrakennus. Se on hybridi, sillä siihen tulee asuntoja, liike- ja toimistotiloja sekä parkkihalli”, Peabin yksikönjohtaja Petri Valkeinen kertoo. 

Helppoa, modernia ja laadukasta asumista 

Maiseman lisäksi Stationin katolta tulee näkymään muutakin merkittävää. Lukuisia työpaikkoja, opiskelu-ja harrastusmahdollisuuksia. Siksi se sopii kodiksi monelle: opiskelijalle, työssäkäyvälle, lapsiperheelle, ikääntyvällekin. Varsinais-Suomen huippuhoitoa saa aivan vieressä olevasta Tyksin sairaalasta. 

”Paikka kuuluu Turun parhaimmistoon. Liikenneyhteydet ovat älyttömän hyvät: junaan pääsee noin minuutissa ja paikallisliikenne kulkee talon edestä. Jos raitiovaunut tulevat Turkuun, niiden pysäkki tulee Joukahaisenkadulle”, Realen Ilkka Utriainen kertoo. 

Hyvien julkisten liikenneyhteyksien sekä monien työ- ja opiskelupaikkojen läheisyyden vuoksi Station sopii Turun kaupungin vihreisiin tavoitteisiin. 

”Station osoittaa, että kaupungissa pystyy aidosti asumaan ja käymään töissä ilman henkilöautoa. Sen asunnot kuuluvat A-energialuokkaan. Lisäksi Kupittaan liikuntamahdollisuudet ovat huippuluokkaa”, Utriainen toteaa. 

Peabin hankekehityspäällikkö Jarno Kuustonen kiittelee sekä Peabin että Realen puolesta kaupunkia myös jouhevasta yhteistyöstä. Hankkeen suunnittelu on edennyt sujuvasti rakennusvalvonnan kanssa pidettyjen suunnittelupalaverien myötä. 

Toimitiloja historiallisesti arvokkaissa rakennuksissa 

Kupittaan uusi maamerkki rakennetaan vanhan rautatieaseman taakse, hiljaiselle joutomaalle, jollaisena se on kuin ihmeen kaupalla säilynyt, vaikka Kupittaan alue sen ympärillä on kehittynyt, kasvanut teknologiakeskuksineen kohti korkeuksia. 

Uuden tieltä ei kuitenkaan tuhota vanhaa. Stationin vieressä olevat historiallisesti arvokkaat rakennukset säilyvät: ratavahdin talo, Villa Joukahainen ja rautatieasema. Itse asiassa ne saavat lisää elinvuosia, sillä Reale huolehtii rakennusten kunnostamisesta ja ottaa huomioon suojelumääräykset. 

”Vuokraamme myös vanhoista rakennuksista toimitiloja. Niitä kyseltiin jo ennen kuin ehdimme kiinteistöjä mainostamaankaan. Hienoa olisi, jos mukaan saataisiin toimijoita, jotka tarjoavat lisäarvoa Stationin asukkaille ja koko alueelle. Peab huolehtii asuntojen myynnistä”, Realen Jasper Niuro pohtii. 

Valmistumisen jälkeen Station tuokin elämää iltaisin hiljentyvälle Kupittaan alueelle. Sen monumentaaliset nelitornit valoineen toivottavat Helsingin suunnasta tulevat kuin tervetulleeksi Turkuun. 

Tutustu tarkemmin: stationkupittaa.fi