YIT:n Ilari Havia on valittu Vuoden Mestariksi.
Uutiset

Kupittaan hotellin työmaata luotsannut Vuoden Mestari saa kiitosta vuorovaikutustaidoistaan

Talonrakennusteollisuuden Lounais-Suomen piirin ”Vuoden Mestariksi 2020” on valittu Ilari Havia.
Sen lisäksi, että hän on rautainen ammattilainen pestissään YIT Suomi Oy:n vastaavana työnjohtajana, hän on saanut erityistä kiitosta muun muassa vuorovaikutustaidoistaan.

-Ilarin toiminnassa paistaa halu tehdä asioita oikein. Hänen on helppo seisoa selkä suorana ja tyytyväisenä lopputuloksen edessä. Hän on pidetty, kuunteleva, keskusteleva ja johdonmukainen esimies, toteaa kollegastaan ylpeä työpäällikkö Mika Mäntymäki YIT:ltä.

Vuoden Mestarin valinnassa korostuivat laadukkaan ammattiosaamisen ohella Havian taidokas luoviminen eri osapuolten välillä, heitä kunnioittaen ja tasapuolisesti kohdellen. Asia pantiin merkille etenkin Sokos Hotelli Kupittaan työmaalla, joka oli vastaavalle työnjohtajallekin monin tavoin erityinen kohde.

Se sijaitsee aivan Kupittaan juna-aseman vieressä, joten useat rakentamisen vaiheet piti suorittaa yöllä, jolloin radan sähköistys voitiin katkaista. Näin ollen rakennustyö onnistui vain saumattomalla yhteystyöllä VR:n, Väyläviraston ja eri aliurakoitsijoiden välillä. Myös viereisen NEO-sairaalan toiminta, muut toimistorakennukset ja junaliikenne toivat oman mausteensa rakentajien arkeen.

Hotellin tulevan käyttäjän, Turun Osuuskaupan, tavoitteena oli saada aikaan näyttävä, korkealaatuinen ja asiakkaita puoleensavetävä kokonaisuus. Tämänkin toiveen täyttäminen vaati vastaavalta työnjohtajalta erityistä koordinaatiokykyä ja heittäytymistä. Jälkeenpäin teetetyssä asiakastyytyväisyyskyselyssä Havia sai kehuja vuorovaikutustaidoistaan, joka on nykyrakentamisessa arvokas ominaisuus.

Havia otti palkinnon vastaan torstaina 21.10 ja kertoi tuntevansa suurta iloa siitä, että saa liittyä osaksi palkittujen listaa.

-Palkinnon saajissa on taitavia rakentajia ja merkittäviä vaikuttajia Varsinais-Suomen alueelta, on kunnia päästä osaksi tätä joukkoa, Havia sanoo.

Ilari Havia valmistui rakennusinsinööriksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. YIT:n leivissä hän on ollut jo vuodesta 2008 alkaen, ensin työnjohtajana, sen jälkeen työmaainsinöörinä ja viime vuodet vastaavana työnjohtajana. Kupittaan hotellikohteen lisäksi hän on työskennellyt muun muassa useissa kerrostalokohteissa sekä viimeisimpänä Turun lentoaseman läheisyyteen rakennetussa NREP/FDS-logistiikkakeskuksessa.

Vuoden Mestari -huomionosoituksia on myönnetty vuodesta 1982 lähtien. Vuotuisen palkitsemisen perusteena ovat rakentamiseen liittyvät merkittävät ansiot. Pyrkimyksenä on korostaa talonrakennustyömaiden työnjohdon merkitystä.