Varsinais-Suomen vuoden YES Agentti 2021 on yrittäjyysasiamies ja tutkijatohtori Kirsi Peura.
Uutiset

Kirsi Peura on vuoden YES Agentti 2021

Varsinais-Suomen vuoden YES Agentti 2021 on yrittäjyysasiamies ja tutkijatohtori Kirsi Peura. Tunnustus on annettu merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä.

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen on myöntänyt YES Varsinais-Suomi yhdessä valtakunnallisen YES-verkoston kanssa. YES Agentti -tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.

Kirsi Peura on omalla toiminnallaan ja ennakkoluulottomalla asenteellaan vienyt yrittäjyyskasvatusta eteenpäin Turun Yliopistossa. Hänellä on pitkä, noin 20 vuoden kokemus niin kansallisista kuin kansainvälisistä tehtävistä yrittäjyyden edistämisen parissa. Tämä kokemus ja Kirsin myönteinen sekä innostava asenne näkyvät ja tuottavat tulosta, toteaa YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

– Yrittäjyyskasvatuksen edistäminen perustuu monenväliseen yhteistyöhön. Olemme saavuttanut yhdessä niin paljon enemmän kuin yksikään organisaatio pystyisi omilla resursseilla yksinään. Kiitän kaikkia yhteistyökumppaneita siitä tuesta, jonka olette antaneet Turun yliopistolle yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi sekä siitä mahdollisuudesta, että me olemme päässet osaksi alueen elinvoimaista yrittäjyyskasvatuksen verkostoa, kiittelee Kirsi Peura.

Yhteensä YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen sai tänä vuonna 12 toimijaa eri puolella Suomea. Lue lisää Valtakunnallisen YES:n nettisivuilta.

– YES-verkoston tavoitteena on, että jokainen Suomen kunta on yrittäjyyskasvatuskunta. Se tarkoittaa muun muassa, että yrittäjyyskasvatus ymmärretään osaksi kunnan eri kehittämistoimenpiteitä ja että kunnan eri toimijat tekevät yhteistyötä yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi. Tahdomme tällä tunnustuksella tuoda näkyviin sitä tärkeää työtä, jota eri alueilla ja eri organisaatioissa tehdään yrittäjyyskasvatuksessa, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.