Tietokirja_johtaminen
Systemaattinen toiminta, selkeät työkalut ja näitä tukeva johtamismalli mahdollistavat yrityksessä leanin käyttöönoton. Lean on matka kohti täydellistä arvontuotantoa, joten kyseessä ei ole mikään projekti tai sprintti, jolla olisi päätepiste.
Uutiset

Kirjauutuus: Ota Lean käytäntöön, opi hyödyntämään yrityksen ”hukka” ja nosta sen toiminta uudelle tasolle

Haluatko nostaa yrityksesi tuottavuuden uudelle tasolle? Tiedätkö, mitä hyötyjä leanilla voidaan organisaatioissa saavuttaa? Haluaisitko varmistua siitä, että organisaatiossasi ei tehdä turhaa työtä? Lean on vastalääke hukkaan.

Monesti kehittäminen yrityksissä henkilöityy muutamiin ihmisiin tai tapahtuu erinäköisissä “kehityspäivissä”. Tämä luo kehittämisestä hetkittäistä ja tehotonta, eli potentiaalia tuhlaavaa.

Tuomas Mikkosen uutuuskirja Lean käytäntöön – opas tieto- ja palvelutyön kehittämiseen auttaa tekemään yrityksen kehittämisestä osan jokaisen työntekijän arkea ja työnkuvaa. Päivittäinen työ ja toiminnan sujuvoittaminen voivat kulkea yrityksen arjessa käsi kädessä.

Nopeampi, halvempi, selkeämpi, vähemmän hukkaa sisältävä ja enemmän arvoa tuottava toimintatapa tai muut organisaation asiakkaille tärkeät piirteet ovat saavutettavissa leanin työkalujen avulla.

Systemaattinen toiminta, selkeät työkalut ja näitä tukeva johtamismalli mahdollistavat yrityksessä leanin käyttöönoton. Lean on matka kohti täydellistä arvontuotantoa, joten kyseessä ei ole mikään projekti tai sprintti, jolla olisi päätepiste.

Lean on kulkenut pitkän matkan Toyotan tehtailta, teollisuuden kautta tieto- ja palvelutyön maailmaan, mutta edelleen sen periaatteet ja monet käytänteet pitävät tiukasti kutinsa. Kyseessä ei ole mikään hetkellinen muoti-ilmiö, vaan johtamismalli, joka on testattu toimivaksi ympäri maailman erilaisissa yrityksissä ja aloilla.

Kirja on kirjoitettu yrityksen johtajille, esihenkilöille, HR-henkilöstölle, tiimin vetäjille ja muille kehityshaluisille, jotka inhoavat turhaa työtä, tuhlausta ja haluavat selkeän, konkreettisen paketin, jolla nostaa oman toimintansa uudelle tasolle.

Lean_kouluttaja

Tuomas Mikkonen on kirjailija, puhuja ja yritysvalmentaja Connection Coachingissa, jonka tehtävä on minimoida hukka suomalaisesta työelämästä. Missio on toteutunut, kun kuusi tuntia työtä päivässä riittää saman arvon luomiseen nykyisen kahdeksan tunnin sijaan. Työ etenee kirja, valmennus, yritys ja puhe kerrallaan, mutta tavoitteeseen on vielä matkaa.

Syvä ymmärrys organisaatioiden toiminnasta ja sisäisen logiikan ymmärtämisestä vie Mikkosta työssään eteenpäin. Mikkosen mukaan ihmisellä on kaksi supervoimaa: etuaivolohko ja supersosiaalisuus, joista jälkimmäisen ilmentymä, organisaatio, on upea esimerkki ja yhteiskuntaa eteenpäin vievä voima. Mitä parempia organisaatioita meillä on sitä paremmin meillä kaikilla menee!

Mikkonen elää Helsingissä puolisonsa ja kahden pienen tyttärensä kanssa. Vapaa-ajalla hän pitää kaikenlaisista peleistä pokerista roolipeleihin sekä kaiken tyyppisestä urheilusta. Hänen lempipelinsä on muinainen kiinalainen peli, Go, joka kuvaa elämää ja yhteiskuntaa hänen mielestä upealla tavalla.