Uutiset

Kiinnostaako tekoälyn hyödyntäminen yrityksessä – hae mukaan!

Chatbot yrityksen nettisivuille, asiakaspalvelun automatisointia tai vaikkapa koneiden etähuoltoa?

Tekoälyn hyödyntäminen voi tuoda paljon uusia mahdollisuuksia pk-yrityksille. Jos yrityksessä on kiinnostusta aiheeseen, mutta selkeää toimintasuunnitelmaa ei vielä ole, yksi mahdollisuus päästä asiassa eteenpäin on Turussa tänä syksynä toteutettava, osallistujilleen maksuton AI Business Academy, lyhyesti AIBA. AIBA on yhteistyöhanke, jossa on mukana Turku Science Park Oy, Turun yliopisto, yrittäjät ja kauppakamari.

Koulutuksen tavoitteena on edistää tekoälypilottihankkeiden käynnistämistä osallistujayrityksissä.

–Koulutuksessa lähdetään rakentamaan projektia yhdessä ja mietitään käytäntöjä, joiden kautta päästään toteuttamaan sitä. Tärkeä osa koulutusta on myös se, että kuullaan toisten ideoita ja sparraillaan niitä yhdessä, kertoo TechTurku asiakkuuspäällikkö Michael Lindholm.

–Tämä koulutus on erinomainen mahdollisuus yrittäjille, sillä jos satsaa vääränlaisiin asioihin, se tulee helposti todella kalliiksi. Tätä kautta saa lisää ymmärrystä siitä, mikä sopii juuri omalle yritykselle. Koulutus vaatii sitoutumista, sillä kokonaisuuteen kuuluu kahdeksan puolen päivän mittaista koulutuspäivää. Koulutuskielenä on englanti ja koulutus ei ole ohjelmointikurssi.

Koulutus toteutuu, jos mukaan saadaan 12 kiinnostunutta yritystä. Lindholm kertoo, että vastaava koulutus on toteutettu Turussa jo kaksi kertaa, ja mukana on ollut yhteensä 25 alueen yritystä.

-AIBA on vauhdittanut useamman tuotteen syntymistä ja käyttöönottoa, Lindholm kertoo. Hän muistuttaa, että kaikki koulutuksen osallistujat sitoutuvat pitämään koulutuksen aikana kehitettävät hankkeet salassa.