Viking Glory on sekä väreiltään että muodoiltaan aivan uudenlainen risteilyalus. Vista Roomin erikoisuus on huikea, kaikissa väreissä sädehtivä kattorakennelma.
Uutiset

Kauppahalli, joogasali ja katettu jättiterassi – Uusi Viking Glory -alus aloitti liikennöinnin Turusta

Hartaasti Turkuun odotettu Viking Glory -alus kastettiin maanantaina perinteisin juhlallisuuksin Turun satamassa. Samppanjapullon iski uutuuttaan kiiltelevän aluksen kylkeen kummi, tukholmalainen korutaiteilija Isabel Lennse. Hän on Viking Linen suurimman omistajan ja hallituksen jäsenen Jakob Johanssonin puoliso.

Glory-nimi valittiin kolme vuotta sitten järjestetyssä nimikilpailussa, johon tuli 22 500 ehdotusta Suomesta, Ruotsista ja muualta maailmasta. Glory-nimeä ehdotti yli 450 nimikilpailuun osallistunutta.

Viking Line -varustamon uutukainen aloitti liikennöinnin tiistaina 1.3. ja se seilaa Amorellan tilalla Turun ja Tukholman väliä aamulähdöin Turun satamasta.

Viking Glorystä löytyy paljon erikoisuuksia: kioskimaisten ravintolakojujen muodostama kauppahalli, spa-osasto, josta löytyy kuntosali ja joogasali sekä katettu, Itämeren suurin terassi. Laivalta löytyy myös muotoilija Stefan Lindforsin kolme taideteosta.

Kuvat kertovat, miltä uusi Glory näyttää sisältä!

Korutaiteilija Isabel Lennse (vasemmalla) on uuden Viking Gloryn kummi. – Glory edustaa aivan uutta laivasukupolvea ja kuvastaa hienolla tavalla yhtiömme saaristojuuria, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses (etualalla) sanoi.
Viking Glorystä löytyy laaja valikoima erilaisia ravintoloita. Rento Mimmi’s on ajateltu reittimatkustajien tarpeisiin, ja se tarjoaa muun muassa burgereita. Nimensä Mimmi’s on saanut laivoilla aikanaan työskennelleeltä varsin tiukalta keittäjältä.
Bistro-tyylinen Kobba-ravintola tarjoaa huikeat näkymät saaristoon. Annokset on jaoteltu kylmiin ja lämpimiin, pieniin ja isoihin – varsinaisia alku- ja pääruokia ei sen kummemmin ole.
Gloryn buffet on aiempaa väljemmin suunniteltu. Tarjonnassa korostuvat sesongin herkut ja myös kasvis- ja vegaaniruoka on nostettu näyttävästi esiin.
Market-niminen kokonaisuus yhdistää kahdeksan ruokakojua, joista voi ostaa yksittäisiä annoksia. Marketia kutsutaan Itämeren kelluvaksi kauppahalliksi.
Viking Glorystä löytyy muotoilija Stefan Lindforsin Havets teater -niminen veistostrilogia, joka on kunnianosoitus elämälle merellä. Yksi veistoksista sijaitsee laivan katetulla terassilla, joka on VIking Linen mukaan Itämeren suurin katettu terassi.
Spa-osastolta löytyy kolme poreammetta, saunoja ja lumihuone. Span yhteydessä on myös kuntosali ja joogalle omistettu tila.
Viking Gloryllä on yli 900 hyttiä, joista 32 on premium-hyttejä.
Sviittejä laivalta löytyy neljä.
Sviittien yhteydessä on hulppea, ammeellinen kylpyhuone.
Gloryn kookas takaterassi on tuulensuojassa sivulasitusten ansiosta.
Uskallatko astua? Laivasta löytyy kohta, jossa tuntee seisovansa tyhjyyden päällä.
Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi laivan tax free -osastolta on poistettu kaikki venäjäiset tuotteet.